INGREDIENTE
-
1,5 kg varză murată
-
2 cepe potrivite
-
1 ardei gras roșu
-
2 linguri de pastă de roșii
-
100 ml suc de roșii
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Cimbru uscat
-
2 frunze de dafin
-
1⁄2 linguriță de boia (dulce, iute sau afumată)
-
Piper
-
Sare (opțional)
CUM SĂ FACEȚI
- Îndepărtați cotorul de varză și desprindeți foile, una câte una. Dacă sunt sărate, puneți foile într-un castron cu apă rece și lăsați-le la desărat măcar 15 minute, apoi le scurgeți bine și le tocați cât de fin puteți.
- Căliți ceapa și ardeiul tocate mărunt în 3-4 linguri de ulei bine încins. După câteva minute, puneți varza tocată, stoarsă cât mai bine de zeamă. Puneți cimbrul, dafinul, boiaua, câteva boabe de piper. Când lichidul a scăzut și varza începe să ”sfârâie,, adăugați treptat o cănuță de apă caldă și lăsați să fiarbă acoperit până se înmoaie varza, 15-25 de minute. La nevoie, mai completați cu apă, dar nu turnați mult dintr-o dată.
- Amestecați pasta și sucul de roșii și turnați peste varză. Dacă sosul nu e suficient, mai completați cu puțină apă, cât să nu se lipească.
- Lăsați să dea 2-3 clocote și stingeți focul. Puneți piper proaspăt măcinat la final și sare, dacă mai e nevoie.