Jurnalul.ro Sport Sporturi Verstappen se impune în Marele Premiu al Spaniei în fața lui Hamilton și Russell

Verstappen se impune în Marele Premiu al Spaniei în fața lui Hamilton și Russell

de Redacția Jurnalul    |   

Pilotul echipei Red Bull, Max Verstappen, a reușit o nouă performanță în Formula 1, câștigând Marele Premiu al Spaniei de duminică. Oladezul a devansat mașinile Mercedes ale lui Lewis Hamilton și George Russell și coechipierului său Sergio Perez, care a terminat pe locul patru.

Verstappen a controlat cursa de la start până la steagul cu carouri pentru a obține a cincea sa victorie din sezonul 2023 și al treilea triumf pe Circuit de Barcelona-Catalunya, mărindu-și în același timp avansul în clasamentul general.

Mercedes s-a bucurat de o prestație mult îmbunătățită pentru a obține un dublu podium, Hamilton supraviețuind unui incident în primul tur cu Lando Norris de la McLaren și depășind-ul în prima parte a cursei pe Carlos Sainz de la Ferrari, în timp ce Russell a reușit să urce de pe locul 12 pe grila de start.

Perez a reușit o revenire solidă - după ce a pornit de pe locul 11 - pentru a ocupa poziția a patra, ratând de puțin ultimul loc pe podium în favoarea lui Russell, Sainz a completat primele cinci locuri, după ce a plecat al doilea la start.

Fernando Alonso nu a reușit să adauge un nou podium la palmaresul său și al celor de la Aston Martin, cu o cursă liniștită încheiată pe locul șapte, dar, alături de locul șase al coechipierului Lance Stroll, mașinile verzi au adunat totuși un număr solid de puncte.

După podiumul de la Monaco, Esteban Ocon a trebuit să se mulțumească cu poziția a opta, în timp ce o penalizare de cinci secunde acordată lui Yuki Tsunoda - pentru că l-a scos de pe pistă pe Zhou Guanyu - a făcut ca pilotul Alfa Romeo și celălalt Alpine al lui Pierre Gasly să completeze locurile cu puncte.

Charles Leclerc a câștigat, de asemenea, un loc în urma sancțiunii lui Tsunoda, dar nu a reușit să își asigure un punct după ce modificările masive aduse la Ferrari-ul său după calificări l-au făcut să pornească de la boxe.

Victoria lui Verstappen înseamnă că Red Bull își continuă startul fără înfrângere în sezon, iar dublul campion mondial în exercițiu - care a obținut și bonusul pentru cel mai rapid tur - are 53 de puncte avans față de cel mai apropiat rival, coechipierul Sergio Perez în cursa pentru titlul piloților.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Verstappen Marele Premiu al Spaniei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri