Șantierele navale reprezintă o componentă „extrem” de importantă a economiei românești, în contextul în care pot asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic și pot să permită dezvoltarea, în continuare, a zonelor în care sunt amplasate și a țării, a afirmat miercuri, în cadrul unei vizite la Șantierul Naval Brăila, prim-ministrul Ludovic Orban.
„Industria navală românească, şantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti. Din toate şantierele navale care existau înainte de 1989, doar un singur şantier şi-a încetat activitatea - este vorba de Şantierul de la Olteniţa, în rest, toate celelalte şantiere, indiferent că e vorba de Tulcea, Brăila, Galaţi, Mangalia, Turnu Severin, Orşova, îşi continuă activitatea şi reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti. (…) Reprezintă o componentă foarte importantă pentru economia românească, sunt multe locuri de muncă aici şi există o experienţă acumulată care face ca toţi actorii economici, indiferent că este vorba de actori economici autohtoni sau de investitori străini, cum sunt Fincantieri, Damen, practic, pot asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic şi pot să permită dezvoltarea economică, în continuare, a zonelor în care sunt şantierele şi a Românie", a afirmat Orban.
Șeful Executivului a mai declarat că, la Șantierul Naval Brăila, se realizează modulele pentru podul peste Dunăre din localitate, după modelul unui șantier naval din Italia care a confecționat modulele pentru Podul de la Genova.