Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Virusul mpox a fost detectat în Pakistan

Virusul mpox a fost detectat în Pakistan

de Redacția Jurnalul    |   

Virusul mpox a fost detectat în Pakistan. Ministerul Sănătăţii din țara asiatică a confirmat vineri cel puţin un caz la un pacient care s-a întors dintr-o ţară din Golf. Autorităţile provinciale din domeniul sănătății au raportat trei cazuri.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Pakistan a spus că încă nu se știe ce variantă de mpox are pacientul care a venit din Golf, potrivit Reuters. Tot vineri, departamentul de sănătate din provincia Khyber Pakhtunkhwa a anunțat că trei cazuri au fost detectate la persoane care veneau din Emiratele Arabe Unite. Pacienții au fost introduși în carantină.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în urma izbucnirii unui focar în Republica Democrată Congo, care s-a răspândit în țările vecine. Suedia a confirmat joi primul său caz de mpox, care este și primul înregistrat în afara Africii.

Mpox se poate răspândi prin contact apropiat. Boala este fatală în cazuri rare și dacă pacientul nu primește îngrijiri medicale. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni pline de puroi pe corp.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: mpox virus pakistan golf cazuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri