Vremea se va încălzi în următoarele zile, temperatura ajungând până la 20 de grade sâmbătă, dar duminică se răceşte şi reîncep ploile. Chiar şi aşa, va fi mai cald decât în mod obişnuit pentru această dată, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie Antena 3.
Joi
În regiunile vestice, valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, dar în restul ţării vor fi semnificativ mai scăzute, astfel că maximele se vor încadra între 3 grade în Transilvania şi 15 grade în Dobrogea. În centrul, estul şi sudul teritoriului, înnorările vor fi persistente şi va ploua în Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Oltenia şi Muntenia (cu precădere în zonele de deal), dar şi în Dobrogea. La munte, precipitaţiile vor fi si sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În vestul teritoriului cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în sud-vest.
La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în jumătatea de est a ţării, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 7 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.
Vineri
Cerul se va înnora treptat şi va ploua în special în a doua parte a zilei şi în timpul nopţii în regiunile vestice, nord-vestice şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei. În centrul, estul şi sud-estul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi mai ales în cursul nopţii. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, sudul Moldovei şi în Dobrogea.
Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor încadra între 8 şi 17 grade, valorile cele mai mari fiind în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.
Presiunea atmosferică va scădea la începutul intervalului.
Sâmbătă
Vremea va fi caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice şi estice. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua în vestul, nordul şi centrul teritoriului, iar noaptea şi în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi pe suprafeţe mici vor fi însoţite de descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Transilvania şi în zona Carpaţilor Meridionali. La munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, ziua la peste 1700 m, iar în a doua parte a intervalului şi la altitudini mai joase.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi local în sud-estul ţării şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade. Izolat vor fi codiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferică va creşte în regiunile vestice, centrale şi nordice.
Duminică
Deşi vremea se va răci, valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată, iar în regiunile sudice şi sud-estice mai ridicate decât în mod obişnuit. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate îndeosebi în prima parte a intervalului şi se vor semnala precipitaţii în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului.
Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar spre seara în Transilvania, în zona deluroasă şi în nordul Moldovei şi posibil şi în Maramureş, trecător va fi şi lapoviţă şi ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploile vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, precum şi în regiunile sudice, sud-estice şi sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 17 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade cu cele mai ridicate valori pe litoral.