Jurnalul.ro Ştiri Externe Zece marinari turci, răpiţi în largul Nigeriei

Zece marinari turci, răpiţi în largul Nigeriei

Zece membri ai echipajului unei nave cargo sub pavilion turc au fost răpiţi luni seara de bărbaţi înarmaţi în largul Nigeriei, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează AFP.

Un oficial al companiei Kadioglu Denizcilik care administrează nava a confirmat pentru AFP aceste informaţii difuzate de Anadolu, adăugând că în momentul atacului la bordul navei Paksoy-I se aflau 18 marinari. Potrivit Anadolu, marinarii turci au fost răpiţi de "agresori înarmaţi".

Potrivit unui comunicat al companiei Kadioglu Denizcilik citat de site-ul de informaţii online Haberturk, nava naviga între Douala (Camerun) şi Abidjan atunci când a fost atacată de hackeri în largul Nigeriei. Potrivit comunicatului, nimeni nu a fost rănit în timpul răpirii.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere în Turcia, Omer Celik a declarat, într-o conferinţă de presă televizată, că o navă turcească a fost capturată în largul Nigeriei cu membrii echipajului turc la bord.

El a adăugat ca autorităţile turce au urmărit îndeaproape cazul, fără a oferi detalii suplimentare. Răpirile în schimbul unor recompense sunt frecvente în Nigeria. Cel mai mare producător de petrol din Africa a raportat 14 atacuri de piraterie în primul trimestru al acestui an, faţă de 22 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Biroul Maritim Internaţional (IMB) atribuie această scădere a incidentelor mobilizării mai multor nave militare împotriva piraţilor.AGERPRES

Subiecte în articol: marinari turci rapiti Nigeria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri