Jurnalul.ro Cultură Teatru Ziua Dramaturgiei Românești sărbătorită la Teatrul Dramaturgilor Români

Ziua Dramaturgiei Românești sărbătorită la Teatrul Dramaturgilor Români

de Magdalena Popa Buluc    |   

16NOI

 ORA 19:00

STOP THE TEMPO

de Gianina Cărbunariu, regia Mara Oprea

 TDR, sala „Iosif Naghiu”

 

„Stop the tempo! este un spectacol canonic reformulat. Spectacolul creat de Gianina Cărbunariu a devenit spectacolul generației de la începutul anilor 2000. Iar Stop the tempo!, spectacolul regizat de Mara Oprea are potențialul necesar pentru a deveni spectacolul generației mele. Prin referințe pop valoroase, inserții de manele și artiști specifici epocii noastre, acest spectacol este unul emblematic și memorabil. Spectacolul a fost desemnat câștigător al Premiului Juriului de Adolescenți de la Festivalul de Teatru din Piatra Neamț 2023.”

 

18NOI

 ORA 19:00

CINE SAPĂ GROAPA ALTUIA

de Ion Băieșu, regia Felix Alexa

 TDR, sala „Ion Băieșu”

 

„Am găsit din întâmplare această piesă uitată a lui Ion Băieșu, o mică bijuterie într-un act, ce m-a uimit prin originalitatea și farmecul ei.

Un text plin de umor de calitate, subtil, scris în genul teatrului absurd, CINE SAPĂ GROAPA ALTUIA este o parabolă inteligentă asupra existenței. Aproape nejucată înainte și după 1990, această piesă plină de tâlc merită din plin să fie adusă în fața spectatorilor, ce vor avea ocazia să cunoască o altă imagine a unui important dramaturg român.” FELIX ALEXA

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri