Jurnalul.ro Timp liber Relatii 13 trucuri prin care poți să descoperi o persoană falsă

13 trucuri prin care poți să descoperi o persoană falsă

de Andreea Tiron    |   

A avea de-a face cu oameni falși este obositor, pentru că ceea ce-și doresc este o relație  superficială, nu o conexiune autentică. Deci, indiferent cât de mult ai încerca să-i cunoști sau să ai o legătură profundă cu ei, este pur și simplu imposibil.

Oamenii falși încearcă să te înșele, iar nesinceritatea este nu doar inconfortabilă, ci de-a dreptul lipsă de respect.

Dar uneori, poate fi greu de descifrat dacă cineva este fals.

Hackspirit.com a întocmit o listă de 13 trucuri pentru a vă ajuta să determinați dacă cineva nu este sincer cu dvs., astfel încât să nu vă mai pierdeți timpul prețios cu el.

Iată 13 moduri de a descoperi o persoană falsă, conform psihologiei.

1) Te seduc cu minciuni dulci

Adesea, oamenii falși sunt pe placul celor din jur. Are sens. Ei știu că nu pot mulțumi pe toată lumea cu personalitatea lor reală, așa că se vor schimba pentru a se potrivi cu oricine sunt în acel moment. Spunând lucrurile potrivite oamenilor potriviți (chiar dacă nu vorbesc serios), aceștia pot obține ceea ce își doresc de la oricine.

Apoi, când oamenii își dau seama, se simt trădați sau manipulați. Relațiile, fie ele personale sau profesionale, sunt deteriorate.

2) Sunt inconsecvenți

Pentru că vor să spună mereu lucrurile „potrivite”, vei observa că pot fi inconsecvenți cu ceea ce spun. Într-o zi, vă vor spune că sunt mari fani ai unui anumit autor.

Dar când sunt în jurul unui grup de oameni care nu împărtășesc aceeași părere, ei vor da înapoi și vor spune că cred că acel autor nu este chiar atât de bun.

Uneori, își vor lua prea multe angajamente pentru a-i mulțumi pe cei din jurul lor. Dar apoi nu vor îndeplini aceste planuri, dezamăgindu-i și mai mult pe acești oameni.

3) Sunt grosolani

Oamenii falși pot fi foarte grosolani. De ce? Pentru că, în încercarea lor de a fi cool și interesanți, ei pot călca în picioare pe cineva cu comentarii dure. Cuvintele lor ar putea fi de-a dreptul insensibile. Există întotdeauna acest aer de negativitate incomodă în jurul lor.

Ei încearcă în mod constant să se ridice pe ei înșiși, dărâmându-i pe alții.

4) Nu te ascultă

Există o diferență între a auzi și a asculta. Oamenii falși te vor auzi, dar doar pretind că ascultă. Vor da din cap, vor spune mhmm, și da, da, dar de fapt nu ascultă ceea ce spui.

Sau, dacă ascultă, ascultă astfel încât să știe ce să răspundă, nu pentru că doresc sincer să te înțeleagă sau să empatizeze cu tine.

Tot ce le pasă este să determine care este cel mai bun lucru de spus în acea situație, astfel încât să poată fi cât mai simpatici cu oamenii.

5) Apar doar când au nevoie de ceva

Ai acel amic care îți spune că ești cel mai bun prieten al lor, dar vorbește cu tine doar când are nevoie de ceva? Dar când ai nevoie de ceva de la ei, ei au întotdeauna o scuză.

Da, acesta este un prieten fals.

Se prefac că te plac, astfel încât să poată rămâne „prieteni” din nevoie. În esență, ei doar te folosesc – te manipulează.

6) Nu vor depune niciun efort în relația cu tine

În general, nu vor depune prea mult efort pentru a menține sau aprofunda prietenia cu tine. Acesta este motivul pentru care simți că tu duci tot greul. Deoarece te folosesc, ei vor vedea fiecare interacțiune cu tine ca pe o pierdere de timp, dacă nu au anumite beneficii.

7) Ei vorbesc mai ales despre ei înșiși

Cunoști pe cineva care redirecționează întotdeauna conversația către ei înșiși?

Să presupunem că un prieten spune despre cum a murit recent o persoană dragă.

Prietenul tău fals va face dintr-o dată totul despre experiența lor de durere de acum un deceniu. Dacă conversația nu este despre ei, fie îi vei surprinde că nu acordă atenție, fie se străduiește să redirecționeze subiectul către ei înșiși (din nou).

Ori de câte ori împărtășești ceva despre tine, ei îl vor raporta întotdeauna la povestea lor.

Potrivit psihologiei, acesta este un indiciu al comportamentului de căutare a atenției și asta arată că sunt falși.

8) Devin geloși

Un prieten adevărat va fi fericit pentru realizările tale. Dar un prieten fals se va simți gelos și supărat. Când împărtășești lucruri pozitive despre viața ta, așteaptă-te de la ei să folosească expresii pasiv-agresive precum:

„Ei bine, atunci bine pentru tine.”

„Cel puțin unul dintre noi este norocos.”

„Tu ai fost întotdeauna persoana mai bună.”

În cel mai rău caz, te vor abandona ca prieten, deoarece nu vor mai fi în centrul atenției în grupul de prieteni.

9) Au personalități diferite

Oamenii falși au o listă de măști din care aleg, în funcție de cine pretind că sunt în acel moment. Cu unii oameni, ei sunt viața petrecerii, fac glume și sunt centrul conversației.

Cu alții, încearcă să fie cool și rezervați.

Desigur, toți suntem așa într-o oarecare măsură. Modul în care ne comportăm atunci când suntem cu părinții noștri este probabil puțin diferit de felul în care suntem când petrecem cu prietenii.

Oamenii falși însă vor alcătui de la zero o personalitate doar pentru a fi cât mai simpatici cu oricine sunt. Indiferent dacă doresc atenție, oportunități de carieră sau chiar sex, vor încerca să impresioneze persoana cu care vorbesc.

10) Vor să fie în centrul atenției

Ei fac asta pentru că vor să aibă toți ochii pe ei. Acesta este un mare semn al unei persoane false. Pur și simplu tind să fie destul de narcisiști. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte din valoarea lor de sine și identitatea lor se bazează pe cât de multă atenție pot primi de la ceilalți.

Ei te vor întrerupe în timp ce vorbești.

Gândește-te: se concentrează mereu pe ei, indiferent de subiect? Vor să concureze cu tine tot timpul?

Dacă da, probabil că ai de-a face cu o persoană falsă.

11) Nu greșesc niciodată

Oamenii falși vor refuza să admită că greșesc. Ei vor să păstreze această imagine de a avea mereu dreptate sau de a „câștiga” întotdeauna dezbaterea.

Rareori își cer scuze. În ochii lor, ei nu sunt niciodată de vină.

Sau, dacă eșuează la ceva, vor avea întotdeauna o scuză.

Sau chiar dacă știu că greșesc, vor refuza să recunoască public. Ei vor insista că îi înțelegeți greșit.

Vor falsifica orice pentru a fi pe placul oamenilor!

12) Sunt prea defensivi atunci când sunt criticați

Și de aceea vei observa că vor deveni excesiv de defensivi atunci când vor fi criticați.

Iată câteva moduri în care oamenii falși devin excesiv de defensivi:

Ei vă vor spune că îi insultați;

Îți vor spune că pur și simplu nu înțelegi;

Ei vă vor critica înapoi pentru ceva complet fără legătură;

13) Ei (încearcă să) se comportă întotdeauna frumos

Prietenii autentici te vor anunța dacă se simt bine sau nu. Cu toții avem zile proaste.

Dar prietenii falși se vor comporta întotdeauna ca și cum ar fi fericiți sau că viața lor merge atât de perfect (până la punctul de a se lăuda). Din nou, tot ce își doresc este atenție și admirație. Chiar dacă sunt supărați de ceva, vor face tot posibilul să-l ascundă. Ei se străduiesc să fie acest far de pozitivitate.

Subiecte în articol: prieten fals psihologie trucuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri