Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 pași importanți în alegerea mașinii potrivite

3 pași importanți în alegerea mașinii potrivite

La o primă impresie, ar putea să pară simplu să găsești mașina care ți se potrivește. În realitate, decizia trebuie luată calculat, cu răbdare și cu multă atenție. O mașină fie că este nouă, fie că este rulată impune o analiză atentă din mai multe puncte de vedere. Principalul element, în funcție de care urmează restul pașilor, este cel referitor la bugetul disponibil. La fel de importante sunt și așteptările pe care le ai, precum și tipul mașinii pe care ți-o dorești, marca și dotările acesteia. Sunt trei pași importanți asupra cărora trebuie să te hotărăști înainte de a cumpăra o mașină pentru a avea satisfacția lucrului bine făcut.

Cumpără de la un dealer

Principalul beneficiu este că vei avea posibilitatea de a alege mașina ideală, care răspunde cel mai bine nevoilor și bugetului de care dispui, dintr-o varietate mult mai mare de modele și mărci ce include atât unități noi, cât și rulate.

 

Garanția pe care o primești de la dealer este sigură și fermă, ai posibilitatea de a testa mașina și te poți baza pe sfaturile consultanților de vânzări, pentru că aceștia au opinii documentate urmare a cursurilor de specialitate.

 

Un truc foarte bun este acela de a urmări cu atenție ofertele, campaniile de reduceri și alte beneficii suplimentare pe care le poate oferi dealerul și care, însumate, reprezintă reduceri ale cheltuielilor atât de achiziție, cât și cele de întreținere ulterioară a mașinii. Mai mult, poți analiza direct soluțiile de finanțare și să o alegi pe cea mai convenabilă pentru tine, astfel încât să poți achiziționa o mașină performantă, analizând toată gama de modele, inclusiv variantele comerciale de pasageri și utilitare, tip furgon sau combi, cu sau fără locuri pentru pasageri, așa cum este Mercedes Citan.  

Analizează toate opțiunile

Deși, de cele mai multe ori, bugetul de care dispui este elementul principal, ar fi bine dacă ai începe prin a analiza dacă nevoile tale corespund cu elementele practice pe care le oferă mașina.

 

Pentru a evalua corect, trebuie să iei în calcul ce vei transporta, cât de des vei utiliza mașina, care este calitatea drumurilor pe care vei rula și care sunt caracteristicile de siguranță și confort pe care le consideri obligatorii. Mai poți lua în calcul dacă ai sau nu nevoie de tracțiune integrală, dar și cât de mare este mașina și dacă ai putea avea limitări la parcare. Ai mai putea lua în calcul și costurile legate de asigurările obligatorii – pentru care motorizarea și anul de fabricație sunt importante, dar și dacă mașina va fi condusă de o singură persoană sau de mai multe.

 

Acestea sunt doar o parte dintre întrebările pe care trebuie să ți le pui şi, în funcție de răspunsuri, îți vei putea face o idee. Evident, poți completa lista cu alte întrebări care, pentru tine, au relevanță.

Gândește în viitor

A privi în viitor este un alt element important care are legătură directă cu marca și cu modelul mașinii pe care o cumperi.

 

Fiabilitatea mașinii, costurile legate de întreținere și taxe, inclusiv impozitul anual, precum și valoarea asigurărilor suplimentare pe care este indicat să le faci, cu atât mai mult atunci când este vorba despre o mașină nouă. Toate acestea sunt detalii care merită să fie luate în calcul pentru că, în acest fel, achiziția pe care o faci va fi una cu adevărat rentabilă și adaptată la bugetul tău.

 

Adaugă și recomandarea de a fi deschis cu reprezentanții de vânzări ai dealerului și analizează atent toate variantele pentru a face o investiție bună care să-ți aducă satisfacții și amintiri frumoase.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri