În uraganul tău emoțional, sfâșiat între inima ta spunând: „Îl iubesc” sau „O iubesc” și altceva în interior spunând „Dar ești nefericit!” este aproape imposibil să găsești adevărul. În schimb, ajungem să ne hotărâm în nehotărâre, încercând să menținem relațiile, confuzi și neputincioși pentru a lua cea mai bună decizie.
Intimitatea, încrederea și respectul sunt fundamentele unei relații grozave și trei lucruri foarte greu de recuperat. Așa că data viitoare când te trezești la răscruce de a evalua dacă această persoană este cu adevărat pentru tine, verifică aceste 5 semne care îți spun că probabil că nu sunt.
Iată 5 semne subtile că el nu este cel potrivit, chiar dacă inima ta spune că el este:
1. Intuiția ta încearcă să-ți atragă atenția
Dacă primești semne că poate aceasta nu este relația potrivită pentru tine, probabil că nu este. Cea mai proastă acțiune pe care o poți lua este să scapi de semne și să nu le dai atenție.
Semnele pot varia de la voci din capul tău (nu, nu ești schizofrenic, este intuiția ta care vorbește!), până la senzații în intestine, cum ar fi anxietatea și teama sau doar un al 6-lea simț (nu ar trebui să fii nervos în ziua nunții, entuziasmat da, plin de anxietate nu), la indicii vizuale precum vise și viziuni.
Intuiția este cel mai bun prieten al tău și nu minte niciodată. Atâția oameni s-ar fi putut salva de multă suferință dacă ar fi ascultat ceea ce le spunea intuiția lor.
2. Schimbarea care nu mai vine
Ești entuziasmat de băiatul sau fata ta, crezând că marea schimbare este chiar după colț. În următoarele luni, când aștepți... și aștepți... și aștepți să vină marea schimbare. În cel mai rău caz, revine la felul în care era. De obicei aterizează undeva la mijloc dar întotdeauna ești lăsat să apelezi la rezervele de speranță că într-o zi această persoană va fi partenerul pe care ți-l dorești.
El sau ea nu este aproape niciodată. Te afli pe un roller coaster folosind speranța pentru a te susține, uitând cât de rău te simți în restul timpului. Aceasta nu este o plimbare în care vrei să fii.
3. Vorbești mai mult despre el/ea și despre relația ta decât despre viața și visele tale
Oamenii care au relații grozave nu petrec prea mult timp vorbind despre ele cu alții. Ei vorbesc despre viața lor și despre partenerii lor, da, dar nu este nimic de spus despre relație pentru că funcționează.
Persoanele aflate în relații nefericite sau mediocre se plâng, analizează și caută informații despre relația lor și partenerul lor de la alții tot timpul. Ei petrec mai mult timp vorbind despre partenerul lor - ce face el, ce nu face ea - decât fac împărtășindu-și propriile vieți.
4. Indicatorul fericirii tale
Una dintre cele mai grăitoare întrebări pe care ți le poți pune este: „Sunt fericit?” Este foarte simplu să răspunzi, da sau nu, și este greu să minți. Cercetările din 2011 ne spun că, într-o anumită măsură, fericirea este o alegere pe care o putem face.
Dacă răspunsul tău este Nu sau dacă spune ceva de genul „Ei bine, uneori, dar apoi alteori…” ceva este în regulă cu alegerea ta la un partener. Dacă nu ești fericit, îți datorezi să faci trei acțiuni:
Spune-i partenerului tău ce vrei pentru viața ta.
Apoi ce vrea el, și apoi întreabă-te„Poți și vei fi acel partener?”
Îți va spune adevărul. Este treaba ta să asculți.
5. Luptele tale nu sunt corecte
Da, toate cuplurile se luptă, dar dacă luptele tale sunt de tip dramatic și dureros, indiferent cât de mult ar spune inima ta că îl iubești pe „el” sau „ea”, inima ta trebuie să te iubească mai mult. Lupta într-o relație poate fi sănătoasă, confirmă cercetări din 2013, dar nu și dacă este constantă sau rănește. Din păcate, putem iubi pe cineva și putem fi într-o relație abuzivă sau toxică, iar abuzul verbal, emoțional și mental contează.
Trebuie să te respecți suficient pentru a cere respect din partea partenerului tău. Și, dacă nu primești acel respect sau nu-i oferi acel respect înapoi, se întâmplă ceva nesănătos. Ai două opțiuni - rezolvaă cu terapie și consiliere - împreună și separat - sau să puneți capăt relației.
Motivul pentru care atât de mulți dintre noi rămânem în relații chiar dacă nu ne îmbunătățesc viața sau nu ne ajută să ne construim viețile pe care ni le dorim cu adevărat este pentru că ne este frică să înfruntăm consecințele adevărului – a fi singur, a admite că am făcut o greșeală, a auzi ce vor spune sau vor gândi alții – așa că folosim dragostea ca motiv pentru a rămâne.
Fă-ți o favoare și începe mai întâi cu dragostea pe care o ai pentru tine - ascultă ce îți spui, ce ai nevoie și apoi stabilește dacă această relație și această persoană sunt „potrivite” pentru tine, notează yourtango.com.