Fondurile tradiţionale au dificultăţi în a-şi justifica taxele de administrare, în timp ce performanţa acestora este sub cea a indicilor de pe Wall Street.
Totodată, mulţi investitori mai în vârstă încep să se retragă din aceste fonduri, iar tinerii se orientează către opţiunile cu administrare pasivă şi taxe mai mici, informează Ziarul Financiar.
„Oamenii investesc ca să aibă bani la pensie, iar la un moment dat trebuie să iasă din fond. Banii tinerilor au şanse mai mari să se regăsească într-un ETF decât într-un fond de investiţii”, a spus Adam Sabban, senior research analyst la Morningstar.
Dominaţa grupurilor din tehnologie a făcut situaţia chiar şi mai dificilă pentru managerii fondurilor de investiţii, care de obicei, invesc sume mai mici în astfel de companii.
„Dacă eşti un investitor instituţional nu vei aloca echipe de oameni talentaţi ca să investească în Microsoft şi Apple, deoarece toată lumea cunoaşte aceste companii. Trebuie să ai o perspectivă unică asupra companiei, aşa că se uită la firme mai mici”, a spus Stan Miranda, fondator al Partners Capital.
(sursa: Mediafax)