Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 6 metode prin care poți obține venituri suplimentare

6 metode prin care poți obține venituri suplimentare

Luna decembrie se poate dovedi o lună foarte costisitoare, cu toate cumpărăturile și cadourile pe care trebuie să le faci. Orice sumă pe care o obții pe lângă venitul tău lunar îți poate fi de un real ajutor, fie la plata utilităților, fie la achiziționarea unui cadou de Crăciun.

Atunci când vrei să obții un venit suplimentar, alege să faci o activitate care este pe placul tău și care se potrivește cu personalitatea și interesele tale. Îți prezentăm o listă cu activitățile care îți pot aduce un venit în plus.

 

  1. Vinde lucrurile care nu îți mai sunt utile

 

 

Printre lucurile de care nu mai ai nevoie se pot număra haine, accesorii, cărțile deja citite, ori anumite electronice sau electrocasnice pe care nu le mai folosești. După ce ai selectat acele lucruri la care dorești să renunți, le poți posta pe diferitele site-uri de anunțuri, de unde acestea pot fi cumpărate de doritori. De asemenea, poți vinde cărți unui anticariat, în cazul în care ai mai mult de 50 de titluri la care vrei să renunți. Echipa de achiziții a anticariatului se deplasează gratuit la domiciliul tău și îți oferă o evaluare gratuită a cărților pe care dorești să le vinzi. Anticarii dispun de mijloacele necesare pentru a achiziționa chiar și un număr mare de cărți, iar banii îi primești numerar, pe loc, astfel încât să îi folosești pentru orice ai nevoie.

 

  1. Realizează diverse decorațiuni pe care să le vinzi

Dacă ai înclinații artistice și îndemânare, dar mai ales, timp liber, poți crea diverse decorațiuni cu tematică de iarnă, din materiale  reciclabile pe care mai apoi le poți vinde celor pasionați de astfel de obiecte . În cazul în care deții cărți deteriorate care nu pot fi vândute unui anticariat care cumpără cărți, le poți folosi în diverse proiecte hand-made. Online găsești detalii despre astfel de creații din care te poți inspira. Iar dacă nu dispui de resursele necesare pentru a le transforma în decorațiuni, poți merge cu respectivele cărți la un centru de reciclare. Informează-te înainte de condițiile impuse de centrul respectiv în ceea ce privește reciclarea cărților.

 

 

  1. Vinde fotografii pe site-uri de specialitate

Fie că ești fotograf amator sau profesionist, dacă ai talent și poți surprinde cele mai spectaculoase momente într-o fotografie, atunci poți posta pozele făcute chiar și cu telefonul pe diferitele site-uri create cu acest scop. În prezent, telefoanele mobile au funcții ale camerelor foto destul de avansate, astfel că nu trebuie să investești într-un aparat de fotografiat.

 

  1. Contractează diverse proiecte în IT

Într-o continuă dezvoltare, lumea job-urilor din domeniul IT este poate cea mai flexibilă, astfel că te poți implica în diverse proiecte pentru o perioadă scurtă. Pentru asta, însă, trebuie să deții cunoștințe avansate ori chiar să ai un job în acest domeniu. Ofertele sunt diverse: editarea profesionistă a fotografiilor, crearea unor site-uri web, proiecte de marketing sau social media, etc.

 

  1. Creează tutoriale video pentru începători

Dacă nu îți surâde ideea să îți iei angajamentul în anumite proiecte IT, însă deții cunoștințe avansate într-un anumit domeniu, poți crea tutoriale video care să îi ajute pe cei dornici să învețe. Tutorialele pot curpinde o gamă largă de subiecte, cum ar fi: prepararea unui fel de mâncare, informații despre cum poți îngriji plantele, cum poți edita poze, videoclipuri, sau tutoriale care implică lucru manual (croșetat, tricotat) etc. Cea mai potrivită platformă pentru a-ți posta videoclipurile, care trebuie să fie la o calitate înaltă, este Youtube. Reține, totuși, că până să obții un venit suplimentar din această activitate, trebuie să strângi un număr mare de urmăritori, să prezinți conținut de calitate și să postezi la intervale relativ scurte de timp.

 

  1. Oferă-ți serviciile vecinilor

Activitățile care se rezolvă rapid, ori care nu te solicită pe o perioadă lungă de timp sunt ideale atunci când dorești să obții venituri suplimentare. Astfel că, îți poți oferi serviciile, fie vecinilor, fie anumitor persoane din cartierul tău, pentru îndeplinirea anumitor sarcini, cum ar fi: reparații în locuință, ajutatul la curățenie, îngrijirea unui animal, supravegherea copilului etc.

            Obținerea unor venituri suplimentare, dar și reducera cheltuielilor inutile reprezintă doi dintre cei mai importanți factori pentru o educație finanicară sănătoasă. Ca să poți economisi, ai nevoie să realizezi o listă a cheltuielilor lunare și să ții evidența bugetului de care dispui.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri