Jurnalul.ro Ştiri Social A fost întronizat noul episcop al Devei şi Hunedoarei

A fost întronizat noul episcop al Devei şi Hunedoarei

Noul episcop al Devei şi Hunedoarei, părintele Nestor fost întronizat, astăzi. La ceremonie a participat Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului.

Slujba religioasă a avut loc la Catedrala episcopală din Deva. Au fost prezenţi parlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale. Zeci de credincioşi au participat la ceremonie în afara bisericii.

Noul episcop al Devei şi Hunedoarei a fost ales pe 16 decembrie de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după ce postul a rămas vacant prin decesul PS Gurie Georgiu, răpus de COVID-19, pe 21 octombrie.

Episcopia Devei a început lucrările la Aşezământul "Părintele Arsenie Boca", care se va afla în vecinătatea municipiului Deva, alături de o mănăstire, o şcoală liceală, un azil de bătrâni şi un centru de îngrijiri paleative.

"Consider că momentul acesta nu este un nou început, ci este doar un scurt popas într-o călătorie pe o cărare care a fost bine fundamentată, dar care trebuie parcursă, în continuare, cu aceeaşi râvnă şi dragoste care i-au fost imprimate de iniţiatorul ei, pentru ca duhul înaintaşului să trăiască, în continuare, prin lucrarea urmaşului, iar bucuria comuniunii de dragoste între aceştia să depăşească timpul şi spaţiul", a spus episcopul Nestor.

Numele său de mirean Dumitru-Cristian Dinculeană. S-a născut în 11 iunie 1983, în Craiova, judeţul Dolj. a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, Secţia Teologie Pastorală.  A urmat cursuri de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. A obţinut titlul de doctor în 2015.
În 2009 a fost tuns în monahism şi a primit numele de Nestor. A fost hirotonit ieromonah în 2011 şi hirotesit arhimandrit în 2014.
Între 2013 şi 2018 a fost vicar administrativ-bisericesc, din 2018 vicar administrativ-eparhial, iar din data de 25 februarie 2021 a fost arhiereu vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei. 

Subiecte în articol: episcop nestor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri