Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul aviatic din China. A fost găsită a doua cutie neagră. Toți pasagerii au murit

Accidentul aviatic din China. A fost găsită a doua cutie neagră. Toți pasagerii au murit

A fost găsită cea de-a doua cutie neagră a avionului prăbușit în China, scrie dpa.

"A doua cutie neagră a zborului China Eastern MU5735 a fost găsită pe 27 martie", a anunţat agenţia de presă chineză Xinhua.

Aceasta conține date privitoare la viteză, altitudine şi direcţia de zbor.

Echipele de salvare au recuperat cilindrul de la o adâncime de 1,5 metri, la rădăcinile unui copac.

Prima cutie neagră conţine conversaţiile din cabina piloţilor și a fost găsită miercuri. A fost trimisă la Beijing pentru a fi decodată.

Majoritatea victimelor au fost identificate prin teste ADN. Administraţia chineză a aviaţiei civile (CAAC) a anunţat, aseară, că toate persoanele aflate la bordul avionului au decedat.

Este vorba de 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, toţi fiind cetăţeni chinezi. Este cel mai grav accident de aviaţie produs în China în ultimii 12 ani.

Avionul a decolat la ora locală 13:11 pe ruta  Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton), distanţa fiind de 1.300 de kilometri. Aparatul s-a prăbuşit în apropierea oraşului Wuzhou şi a provocat un incendiu de pădure în comitatul Teng.
Aeronava zbura, la ora locală 14:19, la o altitudine de 8.870 de metri. La 55 kilometri vest de Wuzhou a început să coboare. Ultimul punct de contact al cursei MU5735 a fost la 25 de kilometri sud-vest de Wuzhou, la o altitudine de 989 de metri, la ora locală 14:22, ceea ce înseamnă că aparatul de zbor a coborât aproape 8.000 de metri în 3 minute.

Ultimul accident aviatic major din China s-a petrecut în august 2020. Au murit 44 de oameni dintr-un total de 96 de pasageri, în timpul unei curse regionale cu un aparat Embraer E-190, operat de Henan Airlines. Acesta s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul Yichun.

Subiecte în articol: cutie neagra avion China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri