Jurnalul.ro Timp liber Culinar Agua de València, combinație fructată și răcoritoare între o mimosa și sangria, cu gust de Mediterană

Agua de València, combinație fructată și răcoritoare între o mimosa și sangria, cu gust de Mediterană

de Andreea Tiron    |   

Ca să nu ne îmbătăm cu apă rece, Agua de València este un cocktail spaniol preparat cu suc de portocale proaspăt stoarse, cava (vin spumant), vodcă și gin.

Potrivit cumvaplace.ro, este o combinație fructată și răcoritoare între o mimosa și sangria, dacă vreți, dar cu siguranță are gust de Mediterana.

Străzile din sudul Spaniei sunt ușor de recunoscut în imagini datorită portocalilor prezenți peste tot și minunatelor flori bougainvillea (floare de hârtie) . Dacă acestea din urmă sunt doar decorative, portocalii sunt și consumați. Unele fructe nu sunt chiar bune la gust, dar tot ne tentează. Iar culturile întinse sunt exploatate la maximum, iar Agua di Valencia e modul minunat pentru a le gusta.

Cocktailul la carafă (e chiar păcat să luăm doar un pahar) a fost creat în anii 1950 la Café Madrid de Valencia, unde tocmai apăruse un grup masiv de turiști gălăgioși și însetați. Povestea întâmplării este redată de María Ángeles Arazo, în volumul Valencia Noche, unde îl amintește pe barmanul Constante Gil ca fiind cel care a combinat prima dată ingredientele din Agua de València. Dar i-au mai trebuit 20 de ani băuturii pentru a depăși granițele cafenelei istorice din Valencia. 

Ce este Agua de Valencia?

Ei bine, cu siguranță nu este apă, așadar atenție mare când o comandați, băutura este destul de puternic alcoolizată, dar fiind preparată din fructe proaspete și spumant, senzația este răcoritoare și alegerea extrem de potrivită pentru o zi toridă de vară. Dar combinația include și două băuturi spirtoase diferite: vodcă și gin! 

Despre portocalele spaniolilor se spune că sunt cele mai bune pentru a prepara suc: sunt dulci și la îndemână, deși sezonul lor local este iarna, așadar par perfecte pentru un cocktail! 

Veți găsi acest cocktail disponibil în orice cafenea sau tapas bar din Valencia. Este adesea servit la ulcior (sau jarra), așa că aduceți un prieten care să vă ajute să beți!

Cum preparăm Agua de Valencia?

  • O carafă 
  • 500 ml suc de portocale Valencia proaspăt stoarse
  • 300 ml cava (sau orice spumant preferați)
  • 100 ml gin
  • 100 ml vodcă
  • O lingură de zahăr, opțional, pentru gust sau pentru decorarea paharelor 
  • Sucul de portocale proaspăt stors are un gust mult mai ușor și mai proaspăt și este foarte diferit decât cel ambalat și vândut ca atare, iar asta va face ca și Agua di Valencia să fie mult mai gustoasă și chiar mai răcoroasă. Portocalele dulci sunt de preferat
  • Turnați toate ingredientele lichide în carafă, amestecați și gustați. Cocktailul nu trebuie să fie dulce, principalul lui scop este să ne răcorească, așadar nu adăugați prea mult zahăr
  • Luați câteva pahare mari de vin roșu și turnați cocktail-ul proaspăt peste gheață
  • Adăugați câteva felii de portocale proaspete pentru decor
  • Nu uitați să împărțiți totul cu prietenii!
  • Salud!
Subiecte în articol: Agua de València cocktail fructat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri