Conține acid salicilic în proporție de 99%, substanță neautorizată ca aditiv alimentar.
Citiți și Ceaiul cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Se poate consuma în orice anotimp
Conservantul salicil conţine o substanţă care nu este autorizată ca aditiv alimentar în România. Pliculeţele cu praf alb au de fapt un precursor al aspirinei și care nu ar trebui adăugat la murături, spun experţii.
ANSVSA a anunţat că retrage produsul de pe piaţă, vândut în plicuri cu un gramaj de 10 sau 25 de grame. Acesta a ajuns în magazine din judeţele Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj Napoca, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sălaj sau Maramureş, iar persoanele care au cumpărat aceste produse sunt rugate să nu le utilizeze şi să le returneze.
Destul de comun în rândul gospodinelor amatoare de gemuri sau murături, acidul acetil salicilic sau aspirina, nu are rol de conservant deși multe reţete tradiţionale la borcan o includ. Adaosul ei la conservele de legume împiedică pasteurizarea natureală favorizată de oţet şi sare, transmite observatornews.ro.