Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetatorii au stabilit modul în care au acționat hoții de la bancomatul din Șiria, Arad

Anchetatorii au stabilit modul în care au acționat hoții de la bancomatul din Șiria, Arad

de Redacția Jurnalul    |   

Anchetatorii au stabilit modul în care au fost furați banii din bancomatul din Șiria, Arad. Ei au produs o explozie în interiorul aparatului. Doi bărbați au fost arestați preventiv, iar al treilea este căutat.

Sâmbătă, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere prin incendiere.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în dimineaţa zilei de 05.07.2024, în jurul orelor 03:00, cei doi inculpaţi împreună cu un alt bărbat a cărui identitate nu a fost stabilită până în prezent s-au deplasat cu autoturismul marca BMW X3, de culoare neagră, în comuna Șiria, jud. Arad, au parcat autoturismul pe trotuarul din fața unui magazin din comuna Șiria, jud. Arad. Cei trei s-au îndreptat spre bancomatul BRD amplasat lângă ușa de acces în magazinului, unde, prin folosirea unui dispozitiv format din două buletii cu oxyacetilenă amplasate pe un cărucior metalic, la care erau atașate două furtune și un arzător, au introdus amestecul dintre cele două butelii în interiorul bancomatului și, prin acționarea unui dispozitiv tip „electroșoc”, au produs o explozie a bancomatului, după care au sustras mai multe sertare din interiorul bancomatului, care s-au dislocat ca urmare a exploziei, împreună cu sumele de bani aflate în acestea. Valoarea prejudiciului nu a putut fi stabilită până la comunicarea acestuia de către unitatea bancară”, a anunțat Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Rot sâmbătă, inculpaţii au fost prezentaţi Judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: siria Arad bancomat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri