Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un asteroid se apropie de Terra. Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră

Un asteroid se apropie de Terra. Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră

de Redacția Jurnalul    |   

Un asteroid care călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră ajunge aproape de Pământ. Acesta se află la o distanță de 936.000 de mile de Pământ, aceasta fiind cea mai apropiată zonă de pe traiectoria asteroidului.

Totuși, asteroidul nu este considerat un pericol pentru Terra.

Asteroidul, cunoscut sub numele de 2024 MT-1, călătorește cu mai mult de 40.000 de mile pe oră și va ajunge pe o rază de 936.000 de mile de Pământ, ceea ce înseamnă apropiat în termeni spațiali, potrivit Sky News.

Este asteroidul care se va apropia cel mai mult de Pământ în timpul orbitei sale în jurul Soarelui. Apropierea nu prezintă niciun risc pentru viața de pe Pământ, au transmis specialiștii.

Asteroidul este de mici dimensiuni și puțin peste 79 de metri lățime. Biroul de Apărare Planetară al NASA urmărește asteroizii care pot reprezenta o amenințare pentru viața pe Pământ.

Un obiect mai mare de 150 de metri care se poate apropia de Pământ pe o rază de 4,6 milioane de mile este considerat „un obiect potențial periculos” de către agenție. 2024 MT-1 nu îndeplinește aceste criterii, deoarece este prea mic.

Subiecte în articol: asteroid terra pamant
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri