Jurnalul.ro Ştiri Externe Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

de Redacția Jurnalul    |   

Bulgarii votează duminică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, în timp ce naționaliștii pro-ruși din Partidul Vazrajdane (Renașterea) se impun permanent în peisajul politic, relatează AFP.

Bulgarii vor vota duminică pentru a alege Parlamentul, cu ocazia celui de-al șaptelea scrutin legislativ din 2021, fără nicio speranță reală de a scăpa de extrema dreaptă pro-rusă. Sondajele de opinie arată că peste 60% dintre bulgari consideră situația „extrem de îngrijorătoare”.

Secțiile de votare se deschid la ora 7:00 (5:00 GMT), estimările inițiale ale exit-poll-urilor urmând să fie publicate în jurul orei 20:00 (18:00 GMT).

Sondajele dau partidului Vazrajdane între 13% și 14% din intențiile de vot, la fel de mult ca reformatorilor CC/BD, care pierd teren cu fiecare scrutin care trece.

Condus de fostul prim-ministru Boïko Borissov, partidul GERB este în frunte, fiind creditat cu aproximativ 26% din intențiile de vot.

În urmă cu cinci luni, doar 34% dintre alegători s-au prezentat la urne, cel mai scăzut nivel de la căderea comunismului în țară, în urmă cu 35 de ani.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alegeri bulgaria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri