Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona este dispusă să îl vândă pe Coutinho

Barcelona este dispusă să îl vândă pe Coutinho

FC Barcelona a plătit 120 milioane euro pentru transferul brazilianului Philippe Coutinho de la Liverpool în ianuarie 2018, dar acum campioana Spaniei la fotbal este dispusă să renunţe la jucătorul care nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor, relatează ziarul Marca.
Cel mai scump transfer din istoria clubului catalan nu s-a integrat în mecanismul echipei antrenate de Ernesto Valverde şi nu a preluat rolul lui Andres Iniesta.
În primele patru luni ale sezonului, Coutinho, 26 ani, a jucat la nivelul preconizat, dar apoi randamentul lui a scăzut considerabil şi brazilianul pare să nu mai iasă din cercul vicios al prestaţiilor modeste.
Clubul catalan este dispus să asculte oferte pentru Coutinho, deşi transferul său făcea parte dintr-o strategie gândită pentru viitor. Barca nu va accepta oferte sub 100 milioane euro, dar în acest moment puţine sunt cluburile care îşi permit o asemenea investiţie.
Manchester United, Arsenal sau PSG sunt cluburile care au tatonat deja această pistă, iar la clubul parizian, unde Neymar are o relaţie deosebită cu Coutinho, ar putea fi cel mai interesat.
În acest sezon la Barcelona, Coutinho a disputat 41 meciuri în toate competiţiile şi a marcat nouă goluri.
Venirea din vară a olandezului Frenkie De Jong deschide uşa plecării unui alt mijlocaş. Croatul Ivan Rakitic este o opţiune pentru despărţire în vară, dar la 32 ani acesta nu va aduce la fel de mulţi bani ca brazilianul. 

AGERPRES

Subiecte în articol: Philippe Coutinho fc barcelona
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri