Chiar nu putem! Doar că de această dată, i-am adăugat câteva mere feliate, așa, ca de toamnă. Și dacă v-am făcut poftă, aveți mai jos rețeta video.
INGREDIENTE
-
1 pachet de foi fine de plăcintă
-
3 mere
-
400 g nucă
-
150 g unt topit (sau ulei de floarea-soarelui)
- Pentru sirop
-
500 g zahăr
-
300 g apă
-
2 batoane de scorțișoară
-
6 cuișoare
-
Coaja de la o lămâie
-
1 lingură de zeamă de lămâie
CUM SĂ FACEȚI
- Feliați merele curățate de coajă și sâmburi.
- Ungeți tava cu unt topit și așezați 4-6 foi, unse fiecare cu unt.
- Presărați un strat generos de nucă zdrobită.
- Așezați alte 4-6 foi de plăcintă, bine unse fiecare.
- Acoperiți cu un strat de mere feliate.
- Puneți din nou câteva foi unse, restul de nucă și ultimele foi unse cu unt topit.
- Tăiați în pătrate potrivite și coaceți 40 de minute la 180 de grade sau până ce baclavaua capătă o culoare arămie.
- Între timp, puneți toate ingredientele pentru sirop (mai puțin zeama de lămâie) într-un vas, pe foc. Lăsați să se înfierbânte și adăugați și zeama de lămâie. Mai țineți pe foc să dea câteva clocote.
- După ce baclavaua s-a rumenit frumos, scoateți tava din cuptor și turnați deasupra siropul infuzat cu lămâie.
- Simplă sau alături de o porție generoasă de înghețată de vanilie, baclavaua cu mere este nemaipomenită.