Jurnalul.ro Timp liber Culinar De Bayramul dulce, să încercăm o baclava cu mere

De Bayramul dulce, să încercăm o baclava cu mere

de Andreea Tiron    |   

Rețeta de baclava este motiv de gâlceavă, de sute de ani, între greci și turci. Noi nu ne băgăm în bucătăriile lor, dar nu putem refuza o porție din acest desert.

Chiar nu putem! Doar că de această dată, i-am adăugat câteva mere feliate, așa, ca de toamnă. Și dacă v-am făcut poftă, aveți mai jos rețeta video.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 3 mere

  • 400 g nucă

  • 150 g unt topit (sau ulei de floarea-soarelui)

  • Pentru sirop
  • 500 g zahăr

  • 300 g apă

  • 2 batoane de scorțișoară

  • 6 cuișoare

  • Coaja de la o lămâie

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

CUM SĂ FACEȚI

  • Feliați merele curățate de coajă și sâmburi.
  • Ungeți tava cu unt topit și așezați 4-6 foi, unse fiecare cu unt.
  • Presărați un strat generos de nucă zdrobită.
  • Așezați alte 4-6 foi de plăcintă, bine unse fiecare.
  • Acoperiți cu un strat de mere feliate.
  • Puneți din nou câteva foi unse, restul de nucă și ultimele foi unse cu unt topit.
  • Tăiați în pătrate potrivite și coaceți 40 de minute la 180 de grade sau până ce baclavaua capătă o culoare arămie.
  • Între timp, puneți toate ingredientele pentru sirop (mai puțin zeama de lămâie) într-un vas, pe foc. Lăsați să se înfierbânte și adăugați și zeama de lămâie. Mai țineți pe foc să dea câteva clocote.
  • După ce baclavaua s-a rumenit frumos, scoateți tava din cuptor și turnați deasupra siropul infuzat cu lămâie.
  • Simplă sau alături de o porție generoasă de înghețată de vanilie, baclavaua cu mere este nemaipomenită.

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: baclava cu mere reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri