Jurnalul.ro Cultură Carte Câteva idei de cadou de Paşte pentru adolescenţi 

Câteva idei de cadou de Paşte pentru adolescenţi 

de Maria Coman     |   

Ştiu, cărţile poate nu se află pe lista de priorităţi a copiilor, dar cu siguranţă volumele din epoca aceasta, în care se pot regăsi, pe baza cărora se fac seriale, pot să fie o bună opţiune.

Aşa că iată câteva propuneri care ar putea să fie utile în perioada aceasta, mai ales că se apropie şi vacanţele. 

Ia-mă cu tine când pleci

Într-o dimineață, Ezra Ahern descoperă că sora lui, Bea, a dispărut. Fără nicio explicație, fără niciun bilet, nimic în afară de o adresă de e-mail. Ezra nu și-a imaginat niciodată că sora lui îl va lăsa să se descurce singur cu familia lor disfuncțională – un tată abuziv și o mamă care îi neglijează. Cum va face față realității ostile fără Bea?

Bea Ahern știa de multă vreme că va trebui să fugă cât mai departe de casă. Dar un mesaj în căsuța ei poștală schimbă totul și fata se trezește singură într-un oraș nou – fără Ez, fără un plan bine pus la punct – pe urmele cuiva care poate nici nu vrea să fie găsit.

Pe măsură ce Ezra descoperă căi pentru a supraviețui, Bea e pusă în fața unor secrete despre trecutul lor ce vor scoate la lumină un adevăr pe care nici nu-l bănuiau. Separați, cu urme adânci lăsate de abuzurile suferite, dar legați de o iubire profundă, cei doi frați trebuie să învețe să aibă încredere în ei înșiși înainte de a afla din nou drumul spre celălalt.

Iartă-mă când plâng prea mult 

Quinn face liste cu orice – de la zilele în care plânge prea mult la „lucruri pe care nu le-aș recunoaște niciodată cu glas tare” și la toți băieții pe care i-ar plăcea să-i sărute. Listele acestea o ajută să rămână cu picioarele pe pământ. Fiindcă își notează pe hârtie fricile, nu trebuie să le înfrunte în viața reală. Asta până când descoperă că i-a dispărut jurnalul…

Prin intermediul unui cont anonim, cineva postează pe Instagram una dintre listele ei și o amenință că, dacă nu-și înfruntă șapte dintre fricile sale cele mai mari, întreg jurnalul va deveni public. Quinn nu mai știe în cine să aibă încredere. Cuprinsă de disperare, face echipă cu Carter Bennett – ultima persoană la care s-a aflat jurnalul ei – într-o cursă contracronometru pentru a da de urma celui sau celei care o șantajează.

Împreună, încep să experimenteze toate lucrurile cărora fata s-a temut vreodată să le facă față, prilej pentru Quinn de a avea curajul să fie sinceră, de a trăi clipa și de a se îndrăgosti.
 

Prinţesă pentru totdeauna 

O poveste asemănătoare cu filmele de Crăciun de pe Netflix, Un Prinţ de Crăciun şi continuările sale. Este, de fapt, povestea lui Lottie, care se află de doi ani la internatul exclusivist Rosewood Hall și a preluat rolul de prințesă de Maradova pentru a o proteja pe adevărata prințesă, Ellie. Cele două adolescente au reușit să scape cu bine până acum de acțiunile diabolice ale organizației secrete Leviathan, iar Lottie începe să-și dea seama că trebuie să existe o legătură periculoasă între Leviathan și familia regală. Ce rol joacă, în realitate, garda ei de corp, Jamie? Și ce secret ascunde regele Maradovei, tatăl prințesei? Lottie și Ellie nu pot decât spera că dezvăluirile nu le vor distruge prietenia...

O poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin.

Steaua de Argint 

Bean Holladay are 12 ani, iar sora ei Liz, 15 atunci când mama lor, o artistă ratată, în căutarea identității de sine, pleacă de acasă. Speriate că vor ajunge la orfelinat, cele două surori decid să plece în Virginia la fratele mamei, unchiul Tinsley, un om bun, dar strâmtorat, după ce pierde fabrica de bumbac moștenită. Ca să aibă bani de buzunar, surorile decid să se angajeze, iar singurul care le face o ofertă este îngrozitorul Jerry Maddox, maistru la fabrica de bumbac, un om abuziv și obsedat de putere, care o agresează fizic pe Liz. Curajul celor două surori de a-l înfrunta pe Maddox aducând cazul în fața justiției este de admirat, mai ales când instinctul societății este să transforme victima în vinovat, scoțând astfel viața celor două tinere de pe făgașul ei normal.

Panglica roşie 

Ella, o croitoreasă sârguincioasă și descurcăreață, ar putea spune că și-a văzut visul cu ochii: deși e încă o copilă, ajunge să lucreze într-un atelier de croitorie, exact cum își dorea dintotdeauna. Doar că visul capătă mai degrabă proporții de coșmar. Atelierul nu e unul ca oricare altul, iar clientele care-i trec pragul sunt cu totul ieșite din comun. Reținută de autorități în drum spre casă și deportată fără nicio explicație, Ella e nevoită să se alăture croitoreselor de la Auschwitz-Birkenau și să intre în slujba călăilor a milioane și milioane de oameni. De azi înainte, fiecare rochie care iese din mâinile ei poate face diferența dintre viață și moarte. În această lume nouă și înfricoșătoare, în care supraviețuirea atârnă de un fir de păr și de îndrăzneala de a fi egoist și a-ți păzi doar propriul spate, Ella o întâlnește pe gingașa Rose, întruchiparea blândeții și-a altruismului, virtuți care nu sunt neapărat arme utile într-un lagăr de concentrare.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri