Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura la președinția României

Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura la președinția României

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a fost întrebat dacă el va fi următorul candidat la președinția României, numele lui fiind vehiculat anterior și pentru a forma Guvernul. Bolojan a spus că un președinte trebuie să aibă competențe în politica externă.

Acesta a fost primarul Oradei, iar acum este președintele CJ Bihor. Numele lui a fost vehiculat pentru a forma Guvernul, iar acum există discuții în cercurile politice că el va fi candidatul la Președinția României, când Klaus Iohannis își va termina mandatul. În acest context, Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică, la Prima TV, dacă va candida pentru a deveni președintele României.

„Nu se pune această problemă. Fiecare om trebuie să își facă o evaluare a expertizei pe care o are și, în ceea ce mă privește pe mine, eu am căpătat o expertiză în acești ani pe partea de administrație. În zona de președinție sau în zona guvernamentală trebuie să ai niște abilități care sunt date de fișa postului respectiv și, deci, e bine ca cei care candidează la poziția de președinte al României, totuși, să aibă niște contacte bune pe partea de politică externă, pentru că aceasta este competența de bază a președintelui”, a declarat Ilie Bolojan.

El a admis, însă, că și oameni fără competențe în politica externă pot performa.

„Nu înseamnă că oameni care nu au competență într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut și astfel de cazuri. Dar nu e bine să nu invalidezi teoria probabilităților de prea multe ori și mai ales pe spatele unei comunități, a unui oraș sau a unei țări”, a declarat Bolojan.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primarul Sibiului înainte de a candida la funcția supremă în stat.

Mediafax

Subiecte în articol: pnl Ilie Bolojan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri