Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai singuratic răţoi din lume a murit pe o insulă din Pacific

Cel mai singuratic răţoi din lume a murit pe o insulă din Pacific

Trevor, supranumit "cel mai singuratic" răţoi din lume, a murit după ce a fost atacat de câini în Niue, o insulă izolată din Oceanul Pacific, relatează BBC.com.
Trevor devenise o celebritate locală pe Niue, un mic stat insular şi independent, întrucât era singura pasăre din specia sa care trăia pe acea insulă.
A sosit pe insulă în 2018, însă nu este clar modul în care a ajuns acolo.
"A apărut în Niue în ianuarie anul trecut după o furtună puternică, noi credem că a zburat singur sau a fost adus de vânturi până aici", a declarat Rae Findlay, directorul Camerei de Comerţ din Niue, care administrează pagina de Facebook dedicată răţoiului Trevor.
"Se presupune că a venit din Noua Zeelandă, dar este posibil să fi venit din Tonga sau de pe altă insulă din Pacific. Făcea parte din specia Raţă Mare (Mallard Duck) şi i-am spus Trevor Mallard, după un politician din Noua Zeelandă, iar acest nume i-a rămas", a adăugat el.
În timpul vieţii sale din Niue, scurtă dar fericită, Trevor a trăit pe o baltă de mari dimensiuni şi era hrănit cu regularitate de localnici.
"Aici nu sunt râuri, izvoare şi lacuri, aşadar Trevor a ales să trăiască pe o baltă", a declarat Rae Findlay pentru BBC.
Deşi era considerat cel mai singuratic răţoi din lume, Trevor nu era cu adevărat singur.
Balta lui Trevor era verificată cu regularitate de localnici şi de pompierii de pe insulă, care o umpleau de fiecare dată când nivelul apei scădea prea mult.
"Zbura cu regularitate în zonă pentru a îi vizita pe localnici pe peluzele casele lor şi se bucura de trataţiile care îi erau oferite. Era hrănit cu mazăre, porumb şi ovăz", a explicat Rae Findlay.
Anumiţi localnici au cerut să i se aducă o femelă din aceeaşi specie pentru a forma o pereche, însă reşedinţa lui Trevor de pe insula Niue putea să adăpostească o singură raţă.
Trevor s-a împrietenit totuşi cu un cocoş, o găină şi o weba - pasăre nativă din Niue - care trăiau în proximitatea bălţii sale. 

AGERPRES

Subiecte în articol: răţoiul trevor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri