Jurnalul.ro Auto Cele 3 opțiuni pentru achiziționarea unei mașini noi pentru afacerea ta

Cele 3 opțiuni pentru achiziționarea unei mașini noi pentru afacerea ta

Ai nevoie de o mașină nouă pentru afacerea ta, dar nu dispui de capitalul necesar pentru achiziție? Din fericire, în momentul de față există soluții pentru a beneficia de autoturisme sau a le achiziționa fără să plătești cu banii jos.

Cele mai cunoscute variante pentru companiile din România sunt creditul bancar sau un leasing auto. Fiecare dintre acestea are caracteristici specifice și este foarte important să fie bine înțelese înainte de semnarea unui contract.

 

Leasing financiar

 

Există două tipuri de leasing auto, cel financiar și cel operațional. De reținut este faptul că cele două forme de finanțare oferă avantaje și dezavantaje diferite, în funcție de modelul tău de business. Prin urmare, înainte de alegerea unei metode de finanțare, este important să te informezi corespunzător. Doar în acest mod poți lua cea mai bună decizie pentru afacerea ta.

 

Leasingul financiar este o formă de finanțare special concepută pentru companii. Atunci când se încheie un astfel de contract, este necesar un avans procentual din valoarea mașinii (de la 10 la 50%). Nu se girează însă cu alte bunuri sau imobile, iar gajul este reprezentat de activul nou cumpărat. Din acest motiv, mulți antreprenori care nu dispun de bunuri cu care să poată garanta finanțarea, optează pentru acest tip de leasing auto.

Leasing operațional

Leasingul operațional este ideal pentru companiile care doresc de la bun început să returneze mașina societății de leasing la finalul perioadei contractuale. Având în vedere că plata în avans este zero, iar serviciile de întreținere revin în mare parte companiei de leasing auto, această formă de finanțare nu permite ca activul să devină proprietatea companiei solicitante.

 

De asemenea, trebuie să știi că, în cazul unui contract de leasing operațional, poate exista o limită a numărului maxim de kilometri care pot fi parcurși pe an cu mașina solicitată. Acest tip de finanțare este deseori preferată de firmele cu flote auto considerabile, care își câștigă veniturile prin utilizarea lor.

Credit auto

 

Dacă dorești să apelezi la un credit auto, trebuie să plătești un avans din valoarea totală a mașinii pe care vrei să o achiziționezi. De asemenea, ești obligat să semnezi o poliță de asigurare CASCO integrală, iar polița va fi transferată către bancă. Totodată, trebuie să oferi garanții băncii până la rambursarea integrală a împrumutului.

 

Această formă de finanțare este similară unui credit de nevoi personale cu dobândă efectivă. Vei avea posibilitatea de a cumpăra orice mașină nouă sau second-hand, cu condiția să fie în portofoliul unui dealer auto aprobat de către bancă.

 

În concluzie, indiferent de metoda de finanțare aleasă, asigură-te că înțelegi corect fiecare detaliu financiar pentru a putea lua decizia corectă pentru afacerea ta. Fie că este vorba despre un credit bancar sau un leasing auto, cea mai importantă măsură de luat în calcul este suma totală care trebuie plătită. Unele companii aleg finanțarea pe baza altor considerente, cum ar fi durata maximă a contractului, rata lunară sau dobânda. Nicio variantă nu este greșită atât timp cât pui în balanță avantajele și dezavantajele de la bun început.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri