Tulburarea este definită ca vorbind în timp ce dormi, fără a fi conștient de acest lucru. Este destul de comună, dar poate fi un semn de ceva grav.
Vorbitul în timpul odihnei intră în categoria "parasomniilor", adică a fenomenelor nedorite care apar în contextul somnului. Potrivit statisticilor, 50% dintre copii vorbesc în somn cel puțin o dată pe an, iar 10% dintre copii vorbesc în somn în fiecare zi.
De asemenea, 67% dintre adulți vorbesc în somn cel puțin de 4 ori pe an. Această tulburare este mai frecventă la bărbați. Modul de a vorbi în timp ce dormi nu este întotdeauna ușor de înțeles și poate să apară în timpul oricărei etape a somnului.
Persoana care vorbește în somn poate să pară că ține un discurs sau poate vorbește doar o parte a unei conversații. Nu vă faceți griji, de cele mai multe ori secretele nu sunt dezvăluite în timpul vorbitului în somn.
Să aflăm mai mult despre această tulburare. (PM)
Alungă oboseala cu ciuboţica-cucului
O mare descoperire în lupta împotriva cancerului
Cercetătorii francezi au descoperit cauza pentru care anumite persoane vorbesc în somn, se agită, lovesc cu picioarele şi sfârşesc prin a cădea din pat. Specialiştii au identificat neuroni care, în timpul fazelor somnului paradoxal, asimilat perioadelor cu vise, ne paralizează pur şi simplu, pe o durată limitată, pentru a ne menţine corpul imobil.
Persoanele care se confruntă cu aceste simptome sunt frecvent diagnosticate cu ...............
Citește mai departe și află uimitorul diagnostic al vorbitului în somn