Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Lucrăm la o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități

Ciucă: Lucrăm la o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu anunță, după întâlnirea avută cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România și ai Consiliului Național al Dizabilității din România, că va fi elaborată o lege distinctă care le asigure o pensie decentă persoanelor cu dizabilități.

„Nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării! Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu dizabilități. Astăzi (vineri - n.r.), în urma întâlnirii avute cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România și ai Consiliului Național al Dizabilității din România, am hotărât să lucrăm împreună pentru o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități și, în același timp, să le asigure dreptul la o pensie decentă, atât celor aflați acum la pensie, cât și viitorilor pensionari”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Mai mult, adaugă el, va fi încurajată angajarea și păstrarea în activitate a persoanelor cu nevoi speciale îndeosebi în administrația publică pentru ca acești oameni să se integreze mai ușor în societate și să le fie asigurată o viață demnă.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciolacu pensii dizabilităţi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri