Jurnalul.ro Ştiri Externe Clovnii nu ucid, dar duc la arestarea de minori în SUA

Clovnii nu ucid, dar duc la arestarea de minori în SUA

de Şerban Mihăilă    |   

O fetiță de 13 ani din orașul american Hampton a ajuns în custodia poliției, după ce a abordat pe rețelele sociale o persoană pentru a-și ucide profesorul, au anunțat autoritățile locale, citate de site-ul de știri „wavy.com”. Utilizatorul contactat folosea numele și fotografia de profil ale unui clovn.

„După toate probabilitățile, copilul a intrat în contact cu persoana ascunsă în spatele identității clovnului, cerându-i să-l omoare pe unul dintre profesorii ei, de la școala elementară «Davis»”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Hampton, statul Virginia. Un dispecer al poliției a primit un telefon, duminică seară, prin care era semnalată o amenințare pe rețelele sociale, iar investigația s-a soldat cu arestarea fetei, a precizat aceeași sursă. Echipe de detectivi s-au deplasat rapid și la adresa profesorului vizat pentru a vedea dacă acesta se află în afara oricărui pericol. De asemenea, începând de luni, școala elementară a fost plasată sub supravegherea strictă a poliției. Fata de 13 ani a fost arestată, sub acuzația de „amenințare cu moartea prin intermediul mesajelor electronice”. Ea se afla încă, ieri, în custodia poliției. De asemenea, o comisie locală de educație va stabili sancțiunea copilului pe linie de învățământ, aceasta putând să meargă de la suspendarea pe o perioadă limitată, la excludere.

„Am examinat problemele disciplinare anterioare ale fetei. Sancțiunea poate varia de la suspendare, la excludere” Diana Gulotta, Comisia de Educație din Hampton

Poliția nu vrea să riște nimic

Prin intermediul rețelelor de socializare, psihoza „clovnilor” care, sub protecția măștilor, atacă pe neașteptate s-a extins în toată America, în special în rândul copiilor și adolescenților. Amenințări, farse, relatări neverificate sau scene desprinse din serialul de groază „American horror story” sunt propagate rapid în mediul virtual, având un puternic impact emoțional asupra tinerilor și chiar al întregii comunități. La granița dintre o posibilă realitate și fantezie, poliția afirmă că majoritatea poveștilor în care sunt implicate persoane deghizate în clovni nu sunt credibile, însă nu vrea să riște nimic și verifică toate informațiile. La sfârșitul săptămânii trecute, amenințările apărute pe rețelele de socializare de pe conturi aparținând unor falși clovni au determinat forțele de ordine din Hampton să ia măsuri speciale de securitate în apropierea mai multor școli din oraș. În august, locuitorii unui orășel din Carolina de Sud s-au plâns că mai mulți clovni încearcă să-i ademenească pe copii în pădure.

În statul Virginia, utilizarea măștilor în spațiul public constituie o infracțiune care poate aduce până la cinci ani de închisoare și o amendă de 2.500 de dolari. Numeroasele amenințări formulate de pe conturi ale unor persoane deghizate în clovni au determinat autoritățile locale să adopte măsuri radicale. Concomitent, poliția se teme de apariția unor „miliții-anticlovn”, recrutate tot prin intermediul rețelelor sociale, care ar putea duce la apariția unor conflicte de stradă, provocate de situații imaginare.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri