Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

de Andreea Tiron    |   

Catalanii spun că faimoasa cremă de zahăr ars, sau crema catalană, este desertul lor. Francezii spun că, de fapt, același desert cunoscut la ei sub denumirea de ”crème brûlée”, le aparține.

 Nu știm cine are dreptate sau nu, dar noi o pregătim mereu, că prea e simplă rețeta. Așa că v-o lăsăm și vouă, poate o încercați.

Cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • 6 ouă

  • 1 l lapte, la temperatura camerei sau chiar puțin încălzit

  • 150 g zahăr tos

  • 1 linguriță de esență de vanilie (sau esență de rom)

  • pentru sosul caramel
  • 200 g zahăr tos

CUM SĂ FACEȚI

  • Caramelizați 200 g zahăr într-o tigaie sau crăticioară rezistentă. Tapetați tava cu zahărul caramelizat și lăsați la răcit.
  • Bateți ouăle cu 150 g zahăr și adăugați laptele și esența aleasă, amestecând bine compoziția.
  • Turnați în tava tapetată cu zahărul caramelizat.
  • Puneți tava cu totul într-o alta mai mare, în care turnați apă cât să se apropie de nivelul compoziției, și dați la cuptorul preîncălzit la 160 grade C până capătă structură compoziția.
  • După ce s-a răcorit, dați-o la frigider câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.

REȚETĂ VIDEO

crema de zahar ars

Subiecte în articol: cremă de zahăr ars crème brûlée
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri