Nu știm cine are dreptate sau nu, dar noi o pregătim mereu, că prea e simplă rețeta. Așa că v-o lăsăm și vouă, poate o încercați.
INGREDIENTE
-
6 ouă
-
1 l lapte, la temperatura camerei sau chiar puțin încălzit
-
150 g zahăr tos
-
1 linguriță de esență de vanilie (sau esență de rom)
- pentru sosul caramel
-
200 g zahăr tos
CUM SĂ FACEȚI
- Caramelizați 200 g zahăr într-o tigaie sau crăticioară rezistentă. Tapetați tava cu zahărul caramelizat și lăsați la răcit.
- Bateți ouăle cu 150 g zahăr și adăugați laptele și esența aleasă, amestecând bine compoziția.
- Turnați în tava tapetată cu zahărul caramelizat.
- Puneți tava cu totul într-o alta mai mare, în care turnați apă cât să se apropie de nivelul compoziției, și dați la cuptorul preîncălzit la 160 grade C până capătă structură compoziția.
- După ce s-a răcorit, dați-o la frigider câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.
REȚETĂ VIDEO
crema de zahar ars