Considerată de public drept perla creației lirice a tuturor timpurilor, „La Traviata” este una dintre una cele mai emoționante și fascinante povești despre iubire și pasiune. Pentru reprezentația din 19 decembrie 2021, publicul spectator prezent în sală îi va putea urmări în calitate de invitați pe soprana Cristina Păsăroiu în rolul Violetta Valéry și pe tenorul Ștefan Pop în rolul Alfredo Germont.
Cristina Pasaroiu s-a născut la București și și-a început studiile de canto la vârsta de 12 ani la Colegiul de Muzică „Dinu Lipatti” din orașul natal, apoi și-a continuat studiile la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano alături de maestrul Vittorio Terranova. În 2009 a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena și a intrat în Programul pentru Tineri Artiști de la Teatrul Comunal din Bologna, unde a lucrat cu Dolora Zajick și Jaume Aragall.
La Bologna a debutat pe scenă la vârsta de 21 de ani ca Magda în „La rondine”, iar acolo a interpretat pentru prima dată rolul Micaela în „Carmen”, lucrând cu Michele Mariotti, și rolul Mimì în„ La bohème”. În 2014 a debutat în compania de teatru de la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, în rolul principal Angelica în „Suor” de Puccini. În sezonul 2018/2019 a avut loc debutul ei de succes, cu mare apreciere din partea publicului și a criticilor, în toate cele patru roluri principale în Les contes d’Hoffmann de Offenbach, o nouă producție a Operei Germane din Berlin.
Ştefan Pop a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (catedra de canto) din Cluj Napoca. După ce a câștigat majoritatea concursurilor naționale de canto, în anul 2008, la vârsta de 21 de ani, a debutat în rolul Nemorino din opera „L’elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti pe scena Operei Naționale Române din Timișoara și în opera „Il Matrimonio Segretto” de Domenico Cimarosa la Opera Maghiară din Cluj- Napoca. În martie 2009 a fost invitat să cânte la premiera mondială a lucrării „Colinda balada op. 46”de Gyorgy Kurtag alături de Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca. Debutul său internațional, spectaculos, a avut loc în luna decembrie a anului 2009 la vârsta de doar 22 de ani, cu rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi la „Teatro dell’Opera” din Roma în celebra producție regizată de Franco Zeffirelli. Curând a urmat debutul la Opera Națională Greacă, tot în opera „La Traviata”.
La Traviata a fost inspirată de Rose Alphonsine Plessis (1824 - 1846), care a fugit de acasă la vârsta de 13 ani. Ajunsă la Paris fără bani, la vârsta de 18 ani devenise deja cunoscută ca una din cele mai scumpe curtezane (care în limba italiană se numește „traviata”). Pentru ca familia ei să nu o mai găsească, și-a schimbat numele în Marie-Duplessis. În această perioadă, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas-fiul, care s-a îndrăgostit de ea iremediabil. Legătura lor a continuat chiar și după căsătoria ei, până la prematura ei moarte, la data de 3 februarie 1846, la vârsta de numai 22 ani. Sicriul, acoperit cu o mulțime de camelii, floarea ei preferată, a fost depus în cimitirul Montmartre. În anul 1848, Alexandre Dumas-fiul a publicat romanul „Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursă de inspirație pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi, „La Traviata”, cu singura diferență că în operă, personajul feminin apare sub numele de Violetta Valery.