Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza migranților de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer intervenția UE!

Criza migranților de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer intervenția UE!

de Redacția Jurnalul    |   

Finlanda solicită soluții la nivelul UE pentru a-i opri pe migranții care vin din Rusia. Finlandezii susțin că rușii încurajează deplasările migranților asiatici și africani pentru a provoca o criză în UE. În paralel, finalndezii caută soluții și în plan intern.

Finlanda dorește ca Uniunea Europeană să propună o serie de măsuri pentru a preveni ceea ce numește „migrație instrumentată”.

Este vorba despre un flux de migranți care sosesc din Rusia fără documente de călătorie valabile, a declarat marți premierul Petteri Orpo, potrivit Reuters.

„Trebuie să punem pe primul loc securitatea noastră națională și securitatea țărilor UE. Suntem foarte conștienți de responsabilitățile noastre de a controla frontiera externă a Uniunii Europene", a declarat Orpo într-o conferință de presă.

Finlanda și-a închis granița cu Rusia anul trecut pentru a opri migranții care vin din țări precum Siria și Somalia.

În ciuda măsurii, migranții au continuat să vină. De aceea, marți guvernul finlandez a înaintat parlamentului o propunere care ar permite agenților de frontieră să returneze solicitanții de azil care încearcă să intre în țară venind din Rusia.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: finlanda migranti Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri