Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum îți cureți corect smartphone-ul și ce obiceiuri te ajută să-l protejezi zi de zi

Cum îți cureți corect smartphone-ul și ce obiceiuri te ajută să-l protejezi zi de zi

Smartphone-urile au devenit acum device-urile în care depozităm cele mai importante aspecte ale vieții noastre, de la informații ale cardurilor și conturilor bancare la fotografii cu cei dragi. În era tehnologiei este din ce în ce mai ușor să accesezi informații și să le gestionezi prin simpla apăsare a tastelor de pe ecran. Poate acum douăzeci de ani nu îți imaginai că lumea va ajunge în acest punct. Un smartphone este o adevărată investiție, deoarece tehnologia avansează, materialele se schimbă, iar aceste mici device-uri devin tot mai valoroase. Din acest motiv, întreținerea corectă și protejarea smartphone-ului sunt esențiale pentru o durată de viață cât mai lungă a acestuia. Iată câteva sfaturi pentru protejarea sa în fiecare zi:

Curăță-i suprafața regulat

În contextul actual, dar nu numai, dezinfectarea device-urilor pe care le folosești zilnic este o necesitate pentru a te proteja de virusuri și bacterii. Smartphone-ul este cel mai folosit dintre electronicele cu care interacționezi zilnic, iar curățarea, în special a ecranului, este un pas de care nu trebuie să uiți. Pentru a proteja cât mai bine suprafața sensibilă a ecranului smartphone-ului tău, optează pentru o folie de sticla pentru telefoane, care te ajută să eviți atât zgârieturile, cât și crăpăturile serioase, în cazul în care scapi telefonul.

 

Chiar și în procesul de curățare, ecranul se poate zgâria, indiferent de materialele pe care le folosești. Iată pașii pentru curățarea corectă a smartphone-ului:

  • Înlătură husa de protecție;
  • Folosește un șervețel subțire din microfibră pentru a șterge praful de pe toată suprafața telefonului;
  • Înmoaie materialul șervețelului sau al cârpei în apă cu săpun sau într-o soluție cu o concentrație mare de alcool;
  • Șterge cu atenție fiecare zonă a smartphone-ului și husa;
  • Așteaptă să se usuce și poți să-l folosești din nou.

 

Dacă ești pe fugă, poți opta pentru șervețele umede dezinfectante când cureți smartphone-ul sau orice alt device. Evită soluțiile cu ingrediente chimice precum clorul sau alte substanțe periculoase.

Acordă atenție locului în care îl depozitezi zilnic

Smartphone-ul este unul dintre device-urile pe care le poți arunca în buzunar lângă cheile de la apartament sau în poșeta plină de alte obiecte care îi pot zgâria suprafața. Dacă obișnuiești să faci asta, poți fi surprins de zgârieturi pe suprafața ecranului sau a carcasei telefonului. De asemenea, cei care obișnuiesc să țină telefonul în buzunarul pantalonilor se pot confrunta cu reziduuri în porturile telefonului. De exemplu, dacă observi că nu se mai încarcă sau că nu mai funcționează căștile, verifică porturile în care se fac conexiunile. Acestea pot fi obstrucționate adesea de praf sau scame. Îndepărtează-le cu ajutorul unui obiect ascuțit, dar cu atenție.

 

Optează pentru accesorii care îți protejează cât mai bine smartphone-ul din punct de vedere fizic, precum folii din sticlă și huse. De asemenea, schimbă-ți obiceiurile și ține telefonul în buzunarul gecii sau în mână, pentru a evita frecarea acestuia de diferite obiecte tari sau ascuțite.

Instalează un sistem sigur în mașină

Smartphone-ul a devenit un obiect indispensabil și atunci când conduci, atât datorită aplicațiilor de GPS, cât și altor elemente de entertainment precum muzica. În mașinile care nu sunt dotate cu un sistem de infotainment de ultimă generație, smartphone-ul preia acest rol și se conectează la sistemele auto, precum Bluetooth. În mașină, însă, smartphone-ul poate deveni un adevărat pericol.

 

Dacă nu ai un sistem de prindere și suport cât mai bun și sigur, smartphone-ul tău poate ajunge pe podeaua mașinii și să-ți distragă atenția în cel mai periculos mod. De aceea, este important să investești într-un sistem cât mai bun și un suport de care să fii mereu sigur. Mai mult, smartphone-ul tău poate cădea în așa fel încât să se spargă sau să se zgârie, motiv pentru care este cu atât mai important să-ți iei toate măsurile de precauție.

 

Smartphone-urile de ultimă generație sunt o adevărată investiție, iar protejarea lor înseamnă evitarea cheltuielilor inutile, dar și atenția față de informațiile pe care le stochezi în memoria device-ului tău.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri