Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum ne protejăm corect de soare

Cum ne protejăm corect de soare

Atunci când pleci în vacanţă la mare nu trebuie să îţi lipsească niciodată din bagaj creama de protecţie solară. Soarele este puternic în această perioadă şi tocmai de aceea pielea trebuie protejată împotriva arsurilor, dar și a cancerului de piele.

În primul rând, cantitatea de cremă cu protecție solară pe care trebuie s-o folosiți la o aplicare este de circa 30 de grame sau cât încape într-un păhărel pentru shot, spun experţii în Dermatologie. Poate părea mult, însă un shot de cremă cu protecție solară este cantitatea ideală pentru a acoperi pielea expusă la soare, din cap până-n picioare.

Spray-urile cu protecție solară sunt mai ușor de aplicat decât loțiunile, dar trebuie să folosești un spray cu cel mai ridicat factor de protecție solară ( 50 ) și trebuie să fii atent să protejezi întreaga suprafață a pielii atunci când aplici protecția solară. Potrivit specialiștilor, pentru a acoperi pielea suficient de bine, trebuie să menții spray-ul pe o anumită suprafață a pielii timp de cel puțin șase secunde. Nu numai cantitatea de cremă cu protecție solară este importantă, ci și factorul de protecție solară (FPS) pe care îl are crema. Astfel, medicii ne recomandă să folosim o cremă cu cel puțin 30 factor de protecție solară și care să ne protejeze atât împotriva razelor UVB (n.r. cele care fac pielea să se bronzeze prin stimularea producerii de melatonină, un pigment al pielii care acționează ca o barieră de protecție împotriva daunelor produse de lumina solară. Tot acestea sunt și cele care datorită expunerii îndelungate produc arsuri ale pielii), cât și împotriva celor UVA (n.r. cele mai periculoase, îmbătrânind pielea și provocând apariția cancerului).

Medicii recomandă să aplicați crema cu protecție solară înainte de expunerea la soare cu aproximativ 15-20 de minute pentru a reuși să fie absorbită de piele. Operațiunea trebuie repetată după ce ieșiți din apă și vă uscați pe piele, după ce ați transpirat sau v-ați șters cu prosopul. Foarte important. Fiți atenți ca nu cumva crema cu protecție solară pe care o folosiți să nu fi expirat! Cele mai multe creme cu protecție solară au o valabilitate de șase luni după deschidere.

Este important, de asemenea, să alegeţi o creamp cu protecţie solară rezistentă la apă. Astfel, veţi fi protejaţi fie ca sunteţi pe mal sau în apele calde ale mării

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri