Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum poți să obții un credit până la salariu cu dobândă 0

Cum poți să obții un credit până la salariu cu dobândă 0

Chiar dacă nu este o denumire oficială, creditul până la salariu este un tip de credit la căutare mai ales de către persoanele cu venituri medii sau mici. Dacă și tu te numeri printre acestea, îți prezentăm un secret mai puțin știut, și anume – creditul cu dobândă 0 pe care îl poți plăti la salariu.

 

Printre motivele pentru care un credit poate avea inclusiv dobândă 0 se numără faptul că tipul acesta de credit este pe o perioadă foarte scurtă. Conform unei analize a comparatorului internațional de credite Finbino, descoperim că pentru un credit până la salariu putem apela inclusiv la oferte cu rambursare în a doua zi.

Pentru a accesa un asemenea credit trebuie să fii salariat sau măcar să poți dovedi că vei avea de unde să plătești împrumutul. Cetățenilor străini le este greu spre imposibil să obțină un asemenea credit. Iar cum acest tip de împrumut de face de obicei de la instituție financiară nebancară (IFN), se întâmplă uneori ca IFN-ul să-ți ceară inclusiv să fii dintr-un anumit oraș.

Când este recomandat un credit până la salariu

Specialiștii în finanțe personale recomandă ca un asemenea credit să fie accesat doar atunci când ai o situație excepțională, fiind vorba despre un credit la care dobânzile, comisioanele și taxele pot depăși cu mult media pentru un credit de nevoi personale de la o bancă sau dacă împrumutul era pe termen lung.

Ceea ce transformă un credit de nevoi personale într-un credit până la salariu este data de restituire. Aceasta este, de regulă, în ziua de salariu. O diferență față de alte tipuri de credite este și că restituirea poate fi efectuată printr-o autorizare oferită creditorului de a debita automat contul bancar al celui care s-a împrumutat. Evident, autorizația va menționa care este suma, o sumă egală cu împrumutul, la care se pot adăuga alte cheltuieli generate de acordarea lui.

Majoritatea salariilor sunt plătite lunar, iar uneori forma de plată este „avans” plus „lichidare”. Plata salariului este reglementată legislativ, însă doar în cazul angajaților bugetari, în Legea nr. 500 din 11 iulie 2002 unde la Articolul 53 se specifică faptul că „salariile în sistemul bugetar se plătesc o data pe luna, în perioada 5-15 a fiecărei luni”. Asta înseamnă că dacă faci un credit până la salariu, acesta ar trebui rambursat în maxim o lună de zile, când ar trebui să-ți intre salariul.

 

Cum obții bani până la salariu fără să plătești dobândă

Creditele promoționale acordate fără dobândă trebuie să fie achitate de cele mai multe ori în 2 sau maxim 3 săptămâni după acordare. Avantajul lor este că sunt mai ieftine decât alte credite, însă trebuie să acorzi o atenție deosebită tuturor aspectelor acordării. Citește atent tot contractul și, orice ar fi, achită împrumutul în termenul-limită cuprins în contract pentru a evita plata penalizărilor și taxelor.

O metodă prin care aceste costuri pot fi evitate este prin compararea ofertelor și găsirea celor care oferă condiții promoționale. Finanțatorii din acest domeniu de multe ori caută să le ofere clienților cele mai bune condiții, pentru ca apoi să-i fidelizeze. Aceste tactici de marketing funcționează deoarece îi arată consumatorului cât de simplu este să accesezi un asemenea credit. De foarte multe ori, pentru a accesa un credit până la salariu nici măcar nu este nevoie să te deplasezi, totul desfășurându-se online.

Te întrebi, probabil, cum de instituțiile finanțatoare acordă asemenea credite și ce au de câștigat din asta. O parte din răspuns are legătură cu faptul că a crescut cererea de credite, dar și concurența între instituțiile finanțatoare. Răspunsul este destul de simplu: în acte, împrumutul va fi acordat pe o perioadă mai lungă, iar acele 2-3 săptămâni sunt o perioadă de grație în care, într-un fel, te poți răzgândi. Plătind toată suma datorată în această fereastră a oportunității, nu ți se va aplica nicio dobândă și tu vei putea să treci cu bine peste perioada mai grea apărută neașteptat înainte să-ți intre banii de salariu.

 

Diferențele și asemănările între creditul fără dobândă și creditul până la salariu

Cel mai indicat este să te interesezi la finanțatorii de pe piață ce oferte au dacă ai nevoie de o sumă mai mare. Creditele cu dobândă 0 sunt destinate celor cu salarii mici, cu alte cuvinte, s-ar putea ca suma oferită fără dobândă să nu acopere necesarul, iar tu să fii nevoit să apelezi la un alt tip de credit, de data aceasta cu dobândă. În acest articol ți-am expus detalii despre modul în care poți evita un credit până la salariu dacă suma de care ai nevoie este de maxim câteva mii de lei – apelează la un credit fără dobândă.

Creditul până la salariu ar trebui să te ajute să traversezi o perioadă mai dificilă. Dacă există posibilitatea să nu plătești dobândă pentru acești bani, atunci merită măcar să încerci să limitezi impactul unui credit până la salariu asupra finanțelor tale personale sau ale familiei tale din viitoarele luni. Iar pentru acest lucru este nevoie să te informezi din plin și să fii atent la toate detaliile contractuale ale creditelor pe care le accesezi.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri