Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum să îți suplimentezi veniturile în perioade de criză

Cum să îți suplimentezi veniturile în perioade de criză

Te îngrijorează viitorul, în condițiile în care majoritatea românilor se confruntă cu dificultăți financiare? Atunci, este momentul să iei în calcul o sursă suplimentară de venit. Ideal ar fi chiar să reușești să pui deoparte o sumă de bani pentru zile negre, astfel încât să nu trăiești cu teama pentru ziua de mâine. Iată câteva domenii și ocupații care îți pot asigura o resursă financiară pe termen lung!

5 surse de venituri suplimentare la îndemână

1. Dacă ai o mașină personală, ia în calcul să te asociezi cu o firmă de transport persoane în regim de taxi. Astfel, îți poți face propriul program, în funcție de cât timp liber ai la dispoziție. Desigur, bacșisul lăsat de clienții mulțumiți va fi un bonus binevenit!

2. Dacă ai mașină, scuter sau chiar o simplă bicicletă, poți face livrări la domiciliu. Ai varianta în care să colaborezi cu o firmă mai mare sau chiar cu un magazin de cartier, care nu are personal disponibil pentru livrări la domiciliu, dar are solicitări.

3. Urmează cursuri de IT. Viitorul va fi digitalizat, iar acest domeniu va avea întotdeauna nevoie de specialiști. Este un job pe care îl poți face și remote, atât din țară, cât și din străinătate.

4. Învață limba engleză. Această limbă este tot mai folosită și cerută în majoritatea companiilor mari. De asemenea, te poate ajuta și în diferse colaborări cu firme din afara țării, în funcție de domeniul în care activezi. Poți face traduceri sau poți crea conținut pentru diverse site-uri sau edituri.

5. Tinerele curajoase și fără idei preconcepute optează deseori, temporar sau permanent, pentru a face bani din videochat. Informează-te înainte să te orientezi către cariera de model, verifică dacă studioul ales este unul serios și legal. Companiile serioase, așa cum este RichGirls-Studios, oferă contracte legale, condiții decente de lucru și multe alte avantaje, printre care training-uri de specialitate, bonusuri în funcție de performanțe și servicii de estetică la preț redus sau chiar gratuite. În plus, programul este flexibil și îți poți alege chiar tu zilele și orele în care vei lucra.

Conform specialiștilor în resurse umane, domeniul tehnologic și cel medical se numără printre cele mai profitabile financiar. Meseriile aferente sunt considerate stabile și de viitor. Însă acestea necesită pregătire temeinică și ani buni de studiu.

Dacă ești la o vârstă încă fragedă, te poți orienta acum către o facultate de profil. Dacă ai deja o meserie, dar aceasta nu îți oferă toate condițiile și posibilitățile pe care ți le-ai dori, poți urma anumite cursuri de specializare în domeniu. Trebuie să ai grijă doar ca acestea să fie recunoscute și acreditate. Același lucru este valabil și pentru programele de reconversie profesională.

De asemenea, mai ai și varianta de a pune bazele unei mici afaceri. Pentru unii poate să pară riscant, dar dacă te organizezi în funcție de capacitățile tale și de cerințele pieței, poți avea succes încă din primul an de funcționare. Majoritatea oamenilor de business au pornit de la o afacere mică, pe care au crescut-o treptat. Indiferent că locuiești la oraș sau la țară, cu siguranță poți găsi o nișă în care să îți găsești locul.

Iată, deci, că posibilitățile de a face rost de venituri suplimentare nu sunt puține. Însă pentru a avea succes, este nevoie să te organizezi serios și să investești timp, interes și energie în activitatea aleasă.

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri