Dacă și tu iei în considerare din ce în ce mai serios montarea unor panouri solare, informațiile de mai jos te vor ajuta să ajungi mai repede la o decizie finală.
Alegerea locului potrivit pentru montare – la nivelul solului sau pe acoperiș?
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să găsești locul cel mai bun pentru montarea panourilor solare. În mod normal sunt montate pe acoperiș, însă dacă spațiul îți permite, poți opta și pentru montarea lor la nivelul solului. Locul este mai puțin important, atâta timp cât sunt orientate către sud sau est pentru a fi cât mai mult expuse la soare. Avem și o recomandare pentru tine: folosește un solar tracker pentru a urmări poziția soarelui și pentru a poziționa cât mai bine panourile solare.
Panourile solare trebuie să fie ancorate foarte bine pentru a face față condițiilor vitrege, cum ar fi vânt puternic, ploi torențiale sau zăpezi. Montura este obligatorie, mai ales pentru panourile solare ce vor fi amplasate la nivelul solului. Poți opta pentru un suport ce va fi fixat direct pe blocul de beton (ca să meargă treaba mai repede, folosește betoniere pentru turnarea betonului). În cazul panourilor solare montate direct pe acoperiș, se recomandă să se păstreze o distanță de minim 6 centimetri față de acoperiș și să fie fixate cu ajutorul unui adeziv puternic. Ultimul pas în montarea panourilor solare este calcularea unghiului de înclinare. Un lucru pe care ar trebui să îl știi este faptul că acest unghi nu este fix, ci el va trebui ajustat în funcție de anotimp. Din nou îți va fi de mare ajutor un solar tracker în această etapă.
Sfatul nostru este să iei legătura cu un specialist în panouri solare care să vină și să inspecteze suprafața pe care vrei să montezi aceste panouri. El este singurul care te poate ghida către cea mai bună și eficientă soluție pe care o ai la îndemână.
Cât de economice sunt panourile solare?
Panourile fotovoltaice implică costuri destul de mari. La prețul panourilor se adaugă și alte elemente ale instalației, cum ar fi regulator de tensiune, baterii, microinverter, dispozitiv de măsurare, etc. Însă toată această investiție merită, dacă stai să te gândești la faptul că nu vei mai plăti facturi mari de energie. Din momentul în care montezi panourile solare, te poți considera independent din punct de vedere energetic, îți produci și folosești propria energie. Specialiștii vorbesc de o recuperare a investiției în aproximativ 3 ani, însă depinde și de tipul panourilor voltaice folosite.
Dacă te gândești să alegi o astfel de soluție pentru casa ta, noi te încurajăm să o faci. Ia legătura cu un specialist, demarează procesul de montare al panourilor și bucură-te de energia electrică produsă chiar pe acoperișul sau în vecinătatea casei tale!
Autor: Articol publicat de Organic SEO Agency