Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum te poate ajuta un avocat român atunci când ai nevoie de sfat legal în Germania

Cum te poate ajuta un avocat român atunci când ai nevoie de sfat legal în Germania

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, milioane de români au decis să părăsească țara pentru o nouă viață sau un loc de muncă sezonier în țări din vestul Europei. O destinație populară în care cetățenii români au ales să emigreze sau să muncească periodic este Germania.

Chiar dacă viața creată peste hotare este prosperă și drepturile de cetățean european trebuie să fie respectate în țara de destinație, românii au nevoie de un sfat legal imparțial și de protecție în fața instituțiilor germane în situațiile delicate care pot apărea în viața oricui. Cele mai des întâlnite situații legale în care un avocat român specializat în ajutorul românilor din Germania îți poate fi alături sunt următoarele:

 

  1. Moștenirea și succesiunea în Germania

 

Românii plecați în Germania de mai bine de 20 de ani, au muncit din greu și au adunat averi. Din nefericire, mulți dintre ei au ajuns la capătul vieții, iar problema succesiunii și moștenirii bunurilor apare din ce în ce mai des în viața familiei și moștenitorilor. Sistemul legal german este dificil de traversat pentru un om care nu are legătură cu acesta, iar bariera de limbă își spune cuvântul mai mereu în relația cu avocații și instituțiile germane.

 

Un avocat specializat în succesiuni în Germania te poate ajuta să navighezi întregul sistem fără bătăi de cap, fără birocrație excesivă și în cel mai scurt timp. Acești specialiști cunosc bine sistemul legal și au experiență în astfel de spețe, deci situația ta va fi rezolvată rapid și fără bătăi de cap. Mai mult, bariera de limbă nu există, iar comunicarea se va face ușor, atât clientul cât și avocatul reușind să transmită în clar orice mesaj.

 

  1. Accidentele de muncă în Germania

 

Indiferent dacă ești fotograf profesionist sau lucrezi pe șantier, accidentele de muncă se pot întâmpla într-o fracțiune de secundă chiar și în condițiile stricte de siguranță impuse de statul german. Statutul de muncitor în Germania și contractul de muncă îți oferă dreptul la despăgubiri și compensații în anumite cazuri, iar un avocat specializat în accidente de muncă pe teritoriul german poate fi cheia obținerii tuturor despăgubirilor care ți se cuvin.

 

Evident, firma angajatoare și statul vor încerca să îți ofere despăgubirile minime în acord cu legea, iar relația cu un avocat german poate fi dificilă din cauza barierei de limbă. Ține aproape datele de contact ale unui avocat român specializat în astfel de spețe, astfel îți vei asigura un proces corect și despăgubiri pe măsura situației neplăcute în care ai ajuns la locul de muncă.

 

  1. Accidentele rutiere în Germania

 

Situația unui accident rutier pe teritoriul Germaniei poate apărea atât în cazul celor emigrați în această țară, cât și turiștilor în tranzit. Ca român într-o țară străină victima a unui accident rutier ai dreptul la despăgubiri și compensații care depind de fiecare situație în parte. Un avocat român specializat în accidente rutiere în Germania cunoaște toate chichițele sistemului și îți poate obține despăgubirile maxime care ți se cuvin într-o astfel de speță.

 

Dacă plănuiești să pornești într-o călătorie rutieră în Germania sau Europa, ia cu tine datele de contact ale unui avocat specializat. Cel mai probabil nu vei ajunge să apelezi la ajutor legal, dar îți va fi foarte util în cazul nefericit în care ajungi implicat într-un accident rutier în afara granițelor României.

 

Puțini știu că despăgubirile și compensațiile în cazul accidentelor rutiere peste hotare se cuvin nu doar șoferului automobilului avariat, ci și celorlalți participanți la trafic, cum ar fi ceilalți pasageri din mașină, pietonii, bicicliștii etc.

 

Ca cetățean străin ai dreptul să te simți nelalocul tău atunci când ajungi într-o situație neplăcută care necesită sfat legal într-o altă țară. Din fericire, poți apela la avocați români specializați în spețe peste hotare. Bariera de limbă va fi eliminată, comunicarea se va face clar și experiența vastă își va spune cuvântul în scurtarea procesului și obținerea beneficiilor maxime care ți se cuvin.

 

Mai mult, efortul de a ține aproape datele de contact ale unui avocat specializat este minim și nu te costă nimic, iar beneficiile sunt maxime. Este adevărat, probabilitatea de a avea nevoie de sfat legal peste hotare este foarte mică, dar pregătirea prealabilă îți va oferi cel puțin mai multă siguranță în viața de zi cu zi.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri