Seara va avea începe cu recitalul extraordinar de arii și duete de dragoste din operete celebre susținut de soprana Renata Vari și Mădălina Barbu, tenorul George Vîrban și pianista Andreiana Roșca, aceștia urmând a interpreta compoziții semnate de Johann Strauss, Franz Lehár, Emmerich Kálmán, Pablo Sorozábal și Frederick Loewe. Iar apoi seara va continua cu Proiecția filmului legendar „Luminile orașului” – o capodoperă semnată de Charlie Chaplin. Acesta prezintă aventurile micului vagabond Charlie care se îndrăgostește de o fată nevăzătoare (Virginia Cherrill). Este una dintre cele mai sensibile și frumoase povești de dragoste, filmul fiind considerat una dintre marile realizări ale carierei lui Chaplin. În anul 2007, Institutul American de Film l-a plasat pe locul 11 în lista celor mai bune filme americane realizate vreodată.
Soprana Renata Vari este solistă a Operei Române Craiova. Cu un repertoriu vast, Renata Vari este favorită a publicului din Craiova şi nu numai, fiind îndelung aplaudată pentru calităţile sale vocale şi artistice în turneele anuale ale Operei craiovene din Franţa, Germania şi Italia. Renata Vari are în repertoriu roluri precum Violetta din „Traviata” de Giuseppe Verdi, Mimi și Musetta din opera „La Bohème” de Giacomo Puccini, Contesa din Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, precum şi multe altele.
Soprana Andreea Mădălina Barbu a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa prof. dr. Eleonora Enăchescu, unde a obținut diploma de licență și de master. Își continută studiile cu soprana Nelly Miricioiu în Londra unde obține un contract cu compania Swansea City Opera. Activitatea artistică continuă cu numeroase colaborări Radio România, Ateneul Român și Opera Națională Iași. A obținut numeroase premii internaționale și naționale printre care: 2012 – Concursul „Paul Constantinescu” – Premiul I (2012), As. Li.Co – 64 Concorso per Giovani Cantanti Lirici D’ Europa – Vincitore nella categoria Esordienti (2013), Concursul Național al Liedului Românesc – Premiul de Excelență (2013).
Tenorul George Vîrban și-a început studiile muzicale în 2009 la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați la Sectia Canto Clasic cu prof. Rodica Koler, continuând să se perfecționeze la Universitatea Națională de Muzică București, unde a absolvit ciclul de Licență și Master în 2019, având ca mentor pe soprana Mariana Colpoș. Debutul său internațional a fost în 2016 la Teatrul de Operă din Saransk, Rusia, în rolul lui Lensky din „Evgheni Onegin” de Ceaikovski. A câștigat numeroase premii la concursuri vocale. Din 2013 până în 2015, a câștigat bursa națională „Tinere Talente” a Fundației Regale Margareta a României, cel mai bun program pentru tinerii muzicieni din România. Între 2017-2019 a fost solist al Teatrului de Operetă și Musical Ion Dacian din București și al Operei Naționale București. În prezent îl putem întâlni pe scenele din țară, La Teatrul National de Operetă și Muzical Bucureși, Opera Națională București, dar și în străinătate, în Germania și Franța.
Pianista Andreiana Roșca este conf.univ.dr.la Universitatea Națională de Muzică în cadrul Facultății de Interpretare Muzicală începând cu anul 1992. Absolventă a aceleași facultăți, a susținut o bogată activitate concertistică în calitate de solistă a Filarmonicilor din țară, colaborând cu dirijori de prestigiu precum Horia Andreescu, Mihai Brediceanu, Ovidiu Bălan, Emanuel Elenescu și alții. A înregistrat pentru radio și televiziune, a obținut premii atât ca pianist concertist cât și ca acompaniator și a susținut numeroase recitaluri vocal-instrumentale în țară și peste hotare . Biografia sa a apărut în publicații consacrate ca: Who's who editate de Cambridge institute, American Biography institute și în România. A fost acompaniator oficial al Concursului Internațional „George Enescu” - secțiunea canto, a concursului Internațional „Hariclea Darclée” și a participat la numeroase concursuri internaționale ca pianist acompaniator. A fost pianista clasei de canto a tenorului Ionel Voineag timp de 25 de ani și în prezent pregătește viitori tineri acompaniatori în cadrul Departamentului de instrumente cu claviatură și muzică de cameră continuând și colaborarea cu soprana Mariana Colpoș în cadrul Departamentului canto.
Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12.
Participarea la evenimentele organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti este posibilă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele care sunt vaccinate trebuie să facă dovadă administrării serului prin prezentarea certificatului verde. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii, iar la intrarea în Casa Lipatti va fi măsurată temperatura participanților.