Jurnalul.ro Ştiri Externe Vreme extremă în regiunea capitalei Indiei. După un val de caniculă, în zonă sunt averse și inundații

Vreme extremă în regiunea capitalei Indiei. După un val de caniculă, în zonă sunt averse și inundații

de Redacția Jurnalul    |   

Inundațiile neașteptate provocate de ploile torențiale au afectat capitala Indiei și regiunile înconjurătoare. Aversele apar la puțin timp după ce zona a fost lovită de unul dintre cele mai mari valuri de caniculă.

Regiunea Delhi „devine casa vremii extreme în fiecare sezon”, a opinat meteorologul Navdeep Dahiya pe X. Ploile abundente au început săptămâna trecută și au provocat inundații, afectând drumurile, metroul și rețelele electrice, potrivit CNN. De asemenea, o porțiune a acoperișului aeroportului din New Delhi s-a prăbușind omorând un om și rănind alții.

Vineri a fost înregistrată cea mai mare cantitate de apă într-o singură zi de iunie din ultimii 88 de ani, depășind media orașului pentru întreaga lună, a anunțat Departamentul Meteorologic din India.

Cel puțin 11 persoane au murit din cauza inundațiilor. Cantitățile mari de apă apar după o perioadă caniculară. Timp de câteva săptămâni, în mai multe regiuni din India s-au înregistrat temperaturi cuprinse între 40 și 50 de grade Celsius.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: delhi inundatii vreme
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri