Acesta a precizat că bebeluşii se află sub supraveghere medicală şi răspund la tratamentul administrat în spital. Medicul a mai spus că bebeluşii în cauză nu prezintă semne care să sugereze prezenţa sindromului hemolitic-uremic.
"Sunt două cazuri de boli diareice la care s-a identificat Escherichia coli fără să se confirme că este forma producătoare de toxină. (...) Sunt cazuri care se pot întâmpla oricând la copii şi la adulţi. (...) Sunt două cazuri venite fără legătură între ele, cu boli diareice cu o forme uşoare de deshidratare, care au răspuns la tratament şi la care prin examen coprobacteriologic s-a izolat Escherichia coli. (...) Nu au venit în aceeaşi zi, nu sunt din acelaşi loc, nu au nicio legătură între ele cazurile. (...) Sunt veniţi în cursul săptămânii acesteia, un copil de şapte luni şi alt copil în vârstă de patru luni. Sunt sub tratament. Sunt copii care sunt sub tratament, nu există semne sau motive care să sugereze prezenţa sindromului hemolitic-uremic. Este o boală diareică acută la un copil de şapte luni şi la un copil de patru luni care se tratează la spital cu tratament specific, cu reechilibrare hidroelectrolitică sub supraveghere medicală", a spus Cătălin Pătru.
Medicul a menţionat că probele de coprocultură sunt analizate în laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică astfel încât instituţia este informată de toate cazurile noi de boli diareice, chiar dacă nu sunt cazuri cu deshidratare severă.
"Noi avem o colaborare foarte bună cu DSP, prin laboratorul dânşilor noi ne lucrăm probele de coprocultură, astfel încât automat toate cazurile noi le comunicăm", a mai adăugat Cătălin Pătru.
Sursa - Agerpres