Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat

Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat

În urma unui studiu, ce a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, s-a demonstrat că vinul roșu conține un compus care arde grăsimile depozitate în ficat. De aceea, este recomandat să beţi câte un pahar de vin (150 de ml) de două-trei ori pe săptămână, scrie clicksanatate.ro.

Cercetătorii au analizat efectele pe care le au asupra ficatului și a celulelor de grăsime anumite substanțe chimice provenite din struguri Muscadine, un soi din în sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Se pare că unul dintre compuși, mai exact acidul elagic, a dus la încetinirea semnificativă a creșterii numărului de celule de grăsime existente, ca și a formării unora noi.

Poate combate tulburările metabolice

Aşa s-a ajuns la concluzia că un consum moderat de vin roșu este un bun mijloc de a contribui la combaterea obezității și a tulburărilor metabolice asociate, cum ar fi steatoza hepatică.

Ce spun alte studii

Au existat şi alte studii în care s-au folosit cobai supraponderali şi substanţe din vin din soiuri de struguri Pinot. Ficatul cobailor care au consumat echivalentul unui pahar și jumătate pe zi din sucul acestor struguri a acumulat mai puțină grăsime decât al specimenelor care nu primiseră extras de struguri.

Subiecte în articol: vin roşu ficat grasimi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri