Elektra a fost nominalizată la premiile UNITER 2024 pentru Cea mai bună regie și Cel mai bun lighting design.
Spectacolul bazat pe tragedia lui Sofocle este la a treia apariție într-un festival, după ce s-a bucurat de succes la Romanian Creative Week Iași și la Festivalul Internațional de Teatru Noua Comedie (Nová komedie) de la Praga.
Festivalul de Teatru Scurt este o manifestare culturală unică în peisajul teatral românesc, cu o longevitate greu de egalat, prima ediție având loc în anul 1976. Până în anul 2013, când a fost creată macrostructura FITO, a funcționat ca un festival de sine stătător. Din 2013 a devenit secțiunea principală a Festivalului Internațional de Teatru Oradea și are caracter competitiv. Anul acesta festivalul va avea trei mari secțiuni: secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, secțiunea Off-concurs și secțiunea Outdoor, care cuprind spectacole valoroase, invitate atât de la teatre importante din România, cât și din străinătate. Spectacolul Elektra va fi prezentat în secțiunea competitivă a Festivalului Internațional de Teatru Oradea.
„Tot ce are mai bun Elektra vine din întâlnirea dintre imaginația ultra-poetică a regizorului, spațiul de joc delimitat de pereții de piele pulsatili, moi, vibranți, vorbind despre viață și livrând adesea moarte (scenografia: Dragoș Buhagiar) și traseele vizuale & tușele auditive hipnotic - acaparatoare (light design: tot Botond Nagy; muzică originală & sound design: Claudiu Urse). Acolo, în acele scene inundate de lumini stranii și contextualizate de sunete inexplicabile, rostirea actorilor e justă și gesturile lor desenează tablouri memorabile. – scria Mihai Brezeanu despre Elektra.
La realizarea spectacolului au contribuit: Dragoș Buhagiar (scenografia), Ágnes Kali (dramaturgia), Claudiu Urse (muzica originală și sound design). Light design-ul este semnat de Botond Nagy.
Personajul principal, Electra, este interpretat de Csilla Albert, distribuţia fiind întregită de actorii: Enikő Györgyjakab, Lóránd Váta, Tamás Kiss, Róbert Kardos M. și Eszter Román.