Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel anunță extinderea negocierilor exclusive pentru vânzarea activelor din România

Enel anunță extinderea negocierilor exclusive pentru vânzarea activelor din România

de Redacția Jurnalul    |   

Negocierile privind posibila achiziție a activelor din România a grupului Enel de către Public Power Corp (PPC) au fost extinse până la sfârșitul lunii februarie 2023, scrie Bloomberg.

Cea mai mare companie de utilități din Grecia a încheiat un acord de exclusivitate cu Enel, în decembrie 2022, pentru eventuala cumpărare a activelor din țara noastră. Părţile "vor informa piaţa dacă vor încheia un acord obligatoriu privind tranzacţia", a trnamis Enel.

Însă compania italiană este afectată de datoriile mari, care au ajuns la 69 de miliarde de euro în septembrie 2022. Potrivit planului pentru 2023-2025, datoria va scădea la circa 52 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2023. 

Astfel că Enel a anunțat, în noiembrie 2022, că vrea să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru reducerea datoriei, rămânând activ în 6 state. Cele mai mari active pe care vrea să le vândă sunt în Argentina, Peru și România. 


 

Subiecte în articol: enel ppc active
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri