Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia Berlusconi analizează vânzarea unei participații la AC Monza

Familia Berlusconi analizează vânzarea unei participații la AC Monza

de Redacția Jurnalul    |   

Familia Berlusconi ia în calcul vânzarea unei participații minoritare la AC Monza, clubul de fotbal pe care l-a condus în Serie A din Italia în cei cinci ani în care a deținut-o, au declarat două surse familiare cu acest subiect, citate de Reuters.

O investiție suplimentară în clubul cu o vechime de 110 ani ar ajuta holdingul Fininvest al familiei să suporte cheltuielile în creștere necesare pentru a susține Monza, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie menționate deoarece discuțiile sunt private.

Fininvest colaborează cu băncile pentru a atrage interesul investitorilor internaționali pentru acest bun, menționează sursele, în ceea ce ar fi cea mai recentă dintre numeroasele tranzacții din fotbalul italian care implică investitori străini.

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, care a deținut anterior AC Milan, a preluat Monza în 2018, când aceasta juca în liga a treia din Italia, într-o tranzacție care ar fi avut o valoare de doar 3 milioane de euro.

Condusă de fostul antrenor al lui AC Milan, Adriano Galliani, Monza, un oraș situat la nord de Milano, a obținut anul trecut prima promovare în Serie A și se află în prezent pe locul 11 în clasament.

Cu toate acestea, de la preluarea Fininvest, clubul a acumulat pierderi de peste 70 de milioane de euro, iar numărul acestora va crește și mai mult, impulsionat de investițiile care să permită echipei să concureze în prima ligă din Italia.

Posibila vânzare a participației a fost anunțată pentru prima dată de ziarul italian Corriere della Sera.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Familia Berlusconi AC Monza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri