Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FCSB-Universitatea Cluj, prima partidă din Superliga

FCSB-Universitatea Cluj, prima partidă din Superliga

de Redacția Jurnalul    |   

FCSB și Universitatea Cluj joacă sâmbătă, de la ora 22.00, în prima etapă a Superligii. Alte două partide sunt programate astăzi: UTA Arad-Rapid și Sepsi OSK-Poli Iași.

 FCSB porneşte la drum în noul campionat din postura de deţinătoare a titlului, în timp ce Universitatea Cluj a fost aproape de a prinde play-off-ul, fază a competiţiei pe care a ratat-o în ultima rundă din sezonul regulat. În play-out, ardelenii au au încheiat pe 10, poziţie care le-a oferit şansa de a juca barajele pentru un loc în Conference League, scrie Liga Profesionistă de Fotbal.

În această vară, ambele echipe au fost active pe piaţa transferurilor. Printre cei achiziţionaţi de roş-albaştri se numără şi Marius Ştefănescu, un fotbalist cu realizări excepţionale în tricoul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe (31 goluri şi 17 pase decisive în 160 de meciuri în Superligă), dar şi vârful Daniel Popa, venit de la Universitatea Cluj, unde a făcut cel mai bun sezon din carieră (11 goluri, 5 pase decisive).

De partea cealaltă, de remarcat faptul că „Şepcile roşii" au obţinut semnătura lui Ovidiu Popescu, transferat chiar de la campioana FCSB, pentru care a jucat 200 de meciuri în prima ligă.

Bucureştenii au câştigat şase dintre precedentele 10 dueluri directe din campionat, interval în care clujenii şi-au trecut în cont o victorie, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Tot sâmbătă, de la ora 19.15, este programt meciul UTA Arad – FC Rapid 1923. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 71 de ori, de 25 de ori s-au impus arădenii, de 26 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 20 de partide s-au terminat la egalitate.

De asemenea, de la ora 17.00, Sepsi OSK Sf. Gheorghe întâlnește Politehnica Iaşi. Sepsi OSK şi Poli Iaşi s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 12 ori, de şase ori au câştigat ardelenii, de două ori s-au impus moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Subiecte în articol: superlga fcsb universitatea cluj
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri