Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul șefului Direcției de Informații a Armatei, mort în incendiul de la Ferma Dacilor. Avea sau nu certificat de clasificare pensiunea?

Fiul șefului Direcției de Informații a Armatei, mort în incendiul de la Ferma Dacilor. Avea sau nu certificat de clasificare pensiunea?

de Redacția Jurnalul    |   

Fiul șefului Direcției de Informații a Armatei este una dintre persoanele care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor.

Unul dintre tinerii găsiți carbonizați în urma incendiului de la Ferma Dacilor din județul Prahova, este fiul șefului Direcției de Informații a Armatei.

Vlad Băiceanu, în vârstă de 21 de ani, era student la Universitatea din București.

Tatăl său este generalul Petru Băiceanu, care ocupă funcția de șef al Direcției Generale de Informații a Armatei, în timp ce mama sa, Elena Băiceanu, este directoare în Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Vlad Băiceanu se evidenția prin excelența sa academică, fiind un elev strălucit și chiar olimpic național.

Amintim faptul că, la momentul izbucnirii incendiului 26 persoane erau cazate la pensiunea Ferma Dacilor, 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital, marți, cu arsuri minore.

În acest moment, 7 dintre cele 8 persoane date dispărute au fost găsite carbonizate și identificate de către anchetatori.

Ministerul Economiei și Turismului: Ferma Dacilor a vrut 3 stele; a funcționat fără clasificare, apoi a cerut 1 stea

Ferma Dacilor a încercat să clasifice spațiile de cazare în categoria de 3 stele, dar nu a întrunit condițiile cerute, apoi a funcționat fără autorizație până a fost amendată și apoi a reluat procedura de clasificare a spațiilor la 1 stea, transmite Min. Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„În contextul tragicului eveniment de la Ferma Dacilor, din Tohani, județul Prahova transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate!”, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), într-un comunicat de presă.

MEAT face și clarificări în privința clasificării acestei structuri de cazare.

„În ceea ce privește situația referitoare la documentația depusă de S.C. FERMA DACILOR PRODUCTION S.R.L., pentru clasificare, în urma verificării bazei de date a Direcției Autorizare și Monitorizare – Direcția Generală Turism precizăm faptul că la data de 06 martie 2017 societatea menționată a depus în acest sens un dosar pentru autorizarea unor camere de închiriat categoria 3 stele și a unui restaurant pensiune categoria 2 stele. Însă, deși după verificare documentelor a fost emisă o autorizație de clasificare provizorie, în 27 martie 2017, la vizita echipei de control pe teren din data de 12 aprilie 2017 au fost constatatate mai multe aspecte neconforme și a fost întocmită o notă de clasificare, cu nr. 5158/12.04.2017, prin care au fost dispuse o serie de măsuri de remediere, cu termen de 7 zile conform art. 8, al. 4 al OPANT, din 10 iunie 2013. Dat fiind faptul că termenul legal nu a fost respectat dosarul pentru autorizare a fost clasat și a fost facută o notificare de reluare a procedurii pentru depunerea unui nou dosar”, potrivit Ministerului.

Conform datelor furnizate de Direcția Control, ca urmare a sesizării nr.28704/14.11.2017 a fost demarată o verificare în urma căreia la data si ora controlului, în urma prezentării la invitația nr. 0416 lăsată în data de 4 decembrie 2017 au fost verificate documentele puse la dispozitie și s-a constatat că unitatea funcționa făra a deține certificat de clasificare eliberat de Ministerul Turismului.

„Astfel societatea a fost sancționată conform HG 1267/2010, art.16(1), lit.a cu amenda în valoare de 40.000 RON. Ulterior, în data de 28 dec 2017, a fost depus un alt dosar cu solicitarea clasificarii unor camere de închiriat categoria 1 stea. În data de 9 ianuarie 2018 a fost emisă un nou act de clasificare provizorie, iar în data de 28 martie 2018 a fost făcuta vizita în teren de către o echipă și apoi emis certificatul de clasificare 31496/27.04.2018 pentru tipul de structura Camere de închiriat categoria 1 stea, pentru 14 spații de cazare cuprinzând 28 locuri”, adaugă MEAT.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului concluzionează că în situația dată, Ministerul nu avea atributul de a solicita alt tip de documente decât cele pe care le-a cerut, cum ar fi autorizația de construcție, certificatul de urbanism sau autorizația de securitate la incendiu, emiterea și verificarea acestora fiind în competența primăriei comunei Gura Vadului și a ISU Prahova, transmite Mediafax.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri