Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fosilă de dinozaur extrem de bine conservată, de 200 de milioane de ani, descoperită în Brazilia

Fosilă de dinozaur extrem de bine conservată, de 200 de milioane de ani, descoperită în Brazilia

de Redac;ia Jurnalul    |   

O fosilă de dinozaur extrem de bine conservată, veche de aproximativ 200 de milioane de ani, a fost descoperită în sudul Braziliei în urma unor inundații istorice.

Descoperirea a avut loc în mai, în apropierea orașului Sao Joao do Polesine, într-o zonă cunoscută drept „El Dorado-ul paleontologiei”, potrivit AFP.

O echipă de paleontologi de la Universitatea Federală din Santa Maria a petrecut patru zile excavând pentru a îndepărta blocul de rocă care conținea o fosilă de dinozaur „aproape completă”, pe care să o ducă la centrul lor de cercetare pentru studiu.

Primele descoperiri au stabilit că fosila era un specimen din familia Herrerasauridae, care erau carnivore bipede cu coadă lungă întâlnite în zona Braziliei și Argentinei de astăzi.

Fosila datează din perioada Triasică, între 250 și 200 de milioane de ani în urmă.

Rodrigo Temp Muller, care conduce eforturile de cercetare, a declarat pentru AFP că fosila este probabil a doua cea mai completă fosilă a unui specimen de Herrerasauridae de până acum.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: dinozaur brazilia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri