Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a respins cererea clubului Corvinul Hunedoara privind dreptul de promovare în Superligă

FRF a respins cererea clubului Corvinul Hunedoara privind dreptul de promovare în Superligă

de Redacția Jurnalul    |   

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, că membrii Comitetului Executiv au respins cererea clubului Corvinul Hunedoara de schimbare a formei juridice, care i-ar fi permis promovarea în Superliga României.

Motivul pentru care solicitarea grupării hunedorene a fost respinsă a fost legat de contestaţia depusă de echipele FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeş.

"Corvinul a depus documentaţia necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federaţiei la data de 16 august 2024, constatând îndeplinirea cerinţelor cu privire la documentaţia depusă. În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeş) au depus contestaţii cu privire la avizul mai sus menţionat. Având în vedere situaţia specială în care se regăseşte clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competiţiile europene, precum şi din cauza imposibilităţii amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluţionării respectivelor contestaţii în instanţele sportive. Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului", se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal publicat pe site-ul oficial.

Agenţia Naţională pentru Sport a emis la jumătatea lunii iulie Certificatul de identitate sportivă pentru "Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921", o structură sportivă de drept privat ale cărei baze au fost puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Din postura de club de drept public, Corvinul Hunedoara a obţinut licenţa UEFA, ceea ce i-a permis să evolueze în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998.
AGERPRES

Subiecte în articol: frf Corvinul Hunedoara promovare superliga
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri