Jurnalul.ro Tech Gadget Tinerii pasionați de jocuri, așteptați la standul #SigurantaOnline de la Bucharest Gaming Week

Tinerii pasionați de jocuri, așteptați la standul #SigurantaOnline de la Bucharest Gaming Week

de Redacția Jurnalul    |   

Copiii și tinerii pasionați de gaming sunt așteptați în acest weekend la standul #SigurantaOnline de la Bucharest Gaming Week, unde vor învăța cum să fie mai vigilenți pe internet, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Sâmbătă și duminică, la Palatul Parlamentului, echipa proiectului #SigurantaOnline, inițiat de Poliția Română, DNSC și Asociația Română a Băncilor, îi va învăța pe vizitatori cum să evite pericolele din mediul online, sub sloganul „Fii Cool, nu Credool!”.

La stand, tinerii se pot întâlni cu gamerii Gannicus96 și iFoxify, pot participa la un quiz digital despre siguranța online și pot intra în competiții interactive de educație digitală și financiară, unde pot câștiga diverse premii. Participanții vor învăța să fie mai atenți când vine vorba de partajarea datelor personale sau financiare pe internet.

Printre mesajele pe care organizatorii vor să le transmită participanților la Bucharest Gaming Week se numără: evitarea furnizării datelor de pe card, verificarea link-urilor suspecte și utilizarea parolelor puternice. România se bucură de internet rapid, dar cu o educație digitală scăzută, doar 27,73% dintre români având competențe digitale de bază, față de media statelor Uniunii Europene de 55.56%.

Proiectul național de educație digitală și prevenire a criminalității informatice #SigurantaOnline este menit să protejeze copiii și tinerii de pericolele cibernetice precum pornografia infantile sau atacurile de tip malware.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: gaming siguranta jocuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri