Jurnalul.ro Sport eXtrasport Iga Swiatek, nominalizată la premiul Femeia Anului acordat de ONU

Iga Swiatek, nominalizată la premiul Femeia Anului acordat de ONU

Lidera mondială a tenisului feminin, poloneza Iga Swiatek a fost o jucătoare foarte activă anul acesta în afara terenurilor de tenis, concentrându-se în principal pe acțiuni caritabile, ceea ce i-a adus o nominalizare pentru premiul UN Women.

Jucătoarea poloneză a vorbit foarte deschis despre dorința ei de a ajuta oamenii, iar faptul că este cea mai bună jucătoare din lume îi oferă cu siguranță platforma necesară pentru a face acest lucru. Recent, la Openul de la Ostrava, Swiatek a donat toți banii din premiul său unei organizații poloneze non-profit, axate pe sănătatea mintală.

Propria ei sănătate mintală a fost subiectul multor discuții, deoarece a vorbit deschis despre faptul că a apelat la un psiholog sportiv pentru a depăși unele dintre îndoielile pe care le-a avut în propria carieră.

De asemenea, ea a scos la licitație mai multe dintre obiectele sale personale pentru a le dona la diverse cauze caritabile și a strâns o sumă extraordinară de bani pentru victimele războiului din Ucraina.

Datorită eforturilor sale, Swiatek a fost nominalizată pentru premiul UN Women la categoria „sănătate și bunăstare".

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Iga Swiatek femeia anului onu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri